Samling:18:00
Vinst i derbyt
2020-02-16 21:45
Onsdagens hemmamatch mot Lunds SK slutade 2-0 i vår favör.
Vi inledde matchen väldigt starkt där vi i de första två tredjedelarna av första halvlek dominerade bollinnehavet. I vårt anfallsspel hittade vi kontinuerligt passningar i spelyta två och tre, samtidigt som vår goda spelbredd gjorde det möjligt för oss att jobba med många spelvändningar och bra anfall.

I den 14:e matchminuten chipade Theo in en passning i spelyta tre, Olof tog med sig bollen och serverade Matthew som iskallt placerade in dagens första mål mellan benen på bortamålvakten.

Fram tills trettio spelade minuter hade vi haft full kontroll på matchen och LSK anfall hade varit väldigt kortvariga. Men LSK organiserade sig bra och det är just av den anledning vi valt att spela mot många seniorlag under försäsongen. Med disciplin och rutin fick de igång sitt spel och hade ett väldigt bra anfall med flera spelvändningar som resulterat i en kvitteringsmöjlighet. Den möjligheten förvaltade de inte på bästa sätt, men fortsatte att spela väldigt bra resterande 15 minuter dock utan att få till några fler chanser.

Halvleken slutade 1-0.

Under andra halvlek tröttnade det organiserade bortaförsvaret och vi fick en del bra chanser att utöka ledningen. Men målvakten i motståndarlaget löste samtliga situationer bra. Istället gjorde bortalaget en bjudning när de på ett inkast spelat bollen till Olof, som vände bort den enda kvarvarande LSK-försvaren och gjorde distinkt dagens andra mål i den 70:e minuten.

Det blev inte fler mål och matchen slutade 2-0. En mycket bra insats från killarna med framförallt väldigt bra beslut och hårt jobb.