Matchnummer: 136020001
Samling:17:45
Seger i första P19-kvalmatchen mot IF Lödde
2019-10-11 23:17
Dagens match hemma mot IF Lödde slutade 1-0. Kvällen bjöd på ett oväder som nästintill gjorde matchen omöjlig att genomföra.
Vi ställdes mot IF Lödde som redan hade två års erfarenhet av spel i nationella U19 division 1. Det var därför svårt för oss att veta riktigt var nivån låg på förhand.

Matchen blev väldigt svår att genomföra. Kraftigt regn under hela dagen och även under matchen gjorde planen knappt spelduglig och dessutom var det kraftiga vindar.

Bortalaget började bäst de första 20 minuterna med många hörnor, som de dock aldrig riktigt fick till. Istället fick en av deras spelare syna rött kort när han armbågade Alper på en av deras offensiva hörnor efter 30 spelade minuter. Matchen blev då jämnare och präglades av långbollar och andrabollar.

I halvtid fick alla en välbehövlig paus och en chans att värma sig.

När andra halvlek drog igång kom vi tidigt i ett bra anfall som Noël avslutade på bästa sätt och 1-0 var ett faktum. Där och då hade vi en väldigt bra period och ett hårt tryck på motståndarna. Med lite bättre beslut hade vi kanske kunnat punktera matchen. Närmast var vi med en boll i ribban.

Men tiden tickade på och kvalitén på matchen var allt annat än fotboll. Det var mest långa bollar från båda lagen och närkamp efter närkamp.

Med 15 minuter kvar tvingades Lödde spela resterande delen av matchen med två man mindre då de fått ännu ett rött kort efter att en spelare dragit på sig sitt andra gula kort. Men fast vi var två man mer på plan den sista delen av matchen så såg man knappt någon skillnad. Våra omställningar var lite farligare, men motståndarna hotade också på sina chanser.

Vi var dock vinnarna när domaren blåste av. Härlig vinnarmentalitet och tre viktiga poäng för vår del!

Lör 13/4 12:30