SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
P2009

 
Publikfria matcher
2020-05-02 12:04

Det har kommit en hel del information senaste tiden, viktigast att förstå för alla föräldrar är att det som gäller är att matcher skall vara publifria. Torns IF avråder också föräldrar från att närvara vid träningar.


Mvh

Ledarna


FÖRENINGSUTSKICK 2020-04-24 (Sprid detta till tränare, ledare, föräldrar och övriga i er förening)

Ingen publik på barn- och ungdomsmatcher

Med anledning av uppdaterade riktlinjer från SvFF rekommenderar Skånes Fotbollförbund samtliga föreningar i distriktet att be intresserad publik att avstå från att komma till de matcher som spelas.

Det förbud som finns mot deltagare vid offentliga tillställningar medger visserligen upp till 50 åskådare, men Skånes Fotbollförbund rekommenderar ändå föreningarna i distriktet att tydligt uppmana alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras.

Anledningen är att helt utesluta risken för att för många personer samlas kring en match, och att arrangörerna ska slippa svåra gränsdragningar och bedömningar. Ofta spelas t ex flera matcher, med olika arrangerande föreningar på samma anläggning samtidigt, vilket kan innebära att svårhanterade situationer i förhållande till förbudet uppstår.

I grunden handlar naturligtvis allt om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning – och färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk.

Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.


FÖRENINGSUTSKICK 2020-04-27

 

Hej,

Efter många turer med anledningen av Covid-19 fattade vår styrelse i vecka 16 beslut om att seriespel för barn- och ungdomar upp tom 16 år startar från och med 1 maj enligt gällande spelschema i Fogis.

Tävlingskansliet vill inför uppstarten av årets seriespel här informera om vad som gäller för distriktets seriematcher.

 

  • Vårsäsongens resterande omgångar är frivilliga att spela och resultat genererar inga tabeller.
  • Samma serieindelning (i största möjligaste mån) till höstens serier som kommer att spelas som ordinarie seriespel och bli underlag för eventuella upp- och nergångar inför säsongen 2021.
  • Varje förening kontaktar sin motståndare inför varje enskild match för att komma överens om match skall genomföras eller ej.
  • Om något lag inte vill genomföra en match är det kostnadsfritt att ställa in och det enda vi vill är då att detta meddelas till Skåne FF kansliet@skaneboll.se senast två dagar före match.
  • För matcher som spelas gäller fastställda tävlingsbestämmelser och dessa matcher ska i vanlig ordning administreras och rapporteras enligt gängse praxis, se nedan för mer information!
  • I de fall föreningar ej hunnit genomföra domarutbildning i år för sina föreningsdomare får domare som genomförde utbildning i fjol döma matcher.

 

Vid genomförande av matcher är det enligt Folkhälsomyndigheten viktigt att:

 

  • bara friska och symtomfria personer deltar i aktiviteterna.
  • det finns goda möjligheter att tvätta händerna och.
  • trängsel mellan människor undviks.

 

Ingen publik på barn- och ungdomsmatcher

Med anledning av uppdaterade riktlinjer från SvFF rekommenderar Skånes Fotbollförbund samtliga föreningar i distriktet att be intresserad publik att avstå från att komma till de matcher som spelas.

Läs mer här http://www.skaneboll.se/arkiv/2020/04/ingen-publik-pa-barn-och-ungdomsmatcher/.

Använd gärna Min Fotboll som är breddfotbollens alldeles egna sociala app som lanserades till säsongsstart 2019.

SvFF och distrikten står bakom den helt fotbollsanpassade, digitala tjänsten som alla bredd-, barn- och ungdomslag kan använda för att skapa engagemang och uppmärksamhet kring sina matcher.

Appen gör det möjligt att dela filmklipp, bilder, referat, live-sändningar och resultat som alla som är intresserade och stöttar ett lag kan följa. Läs mer här http://www.skaneboll.se/marknadanlaggning/min-fotboll/.

Nya riktlinjer för Covid-19 och barnidrott
2020-04-23 23:48
De nya riktlinjerna möjliggör seriespel från 1:a maj, vilket för P2009 kommer att innebära att förhoppningsvis kommer följande P2009 matcher att kunna genomföras:
Söndagen 3:e maj 11.00-12.30 Torns IF - Dösjöbro IF
Söndagen 10:e maj 10.00-11.30 Harrie FF - Torns IF
Söndagen 17:e maj 10.00-11.30 Torns IF - Stehags AIF
Lördagen 30:e maj 10.00-11.30 Lunds FF - Torns IF

Matchen den 12:e juni kommer inte spelas eftersom Värpinge dragit sig ur serien.

Det tillkommer även ett antal matcher för det mixade P2008/P2009 laget.

Som referens kommer här den information som kommit från Torns IF styrelse:

----

Enligt de nya rekommendationerna från FHM, SvFF och Skånes FF kan matcher, träningsmatcher och tävlingar genomföras för barn och ungdomar födda 2002 och senare med seriespelsstart från och med den 1:a maj, medan tävlings- och träningsmatcher för vuxna inklusive juniorserier (eftersom 19-åringar finns med) ställs in tills vidare. 

Vid genomförande av matcher är det viktigt att bara friska symtomfria personer deltar, att god handhygien upprätthålls och att trängsel mellan människor undviks. Arrangören ska också beakta förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 deltagare. Matcher som innebär resor över distriktsgränser (utanför Skåne) bör undvikas.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-ochpress/nyhetsarkiv/2020/april/idrott-andring-av-de-allmanna-raden-om-matcher-och-tavlingar-for-barnoch-ungdomar/

https://www.svenskfotboll.se/globalassets/bilderblock/2004/svensk-fotbolls-verksamhet-under-corona---beslut-riktlinjer-och-rad-2020-04-16.pdf 

http://www.skaneboll.se/arkiv/2020/04/nya-riktlinjer-for-distriktstavlingar-och-foreningsarrangerade-matcher/ 
---

Med vänlig hälsning

Ledarna

Grönt ljus från Lunds kommun - sommarschemat gäller
2020-04-14 13:31
Lunds kommun har nu gett grönt ljus att använda gräsplanerna och därför börjar sommarschemat gälla från och med denna veckan.

För P2009 gäller därmed följande tider:
Tisdagar 17.00 - 18.30 Konstgräsplanen
Torsdagar 17.15 - 18.45 Konstgräsplanen

Tidernas finns tillgängliga i Sportadmin också.

Mvh
Ledarna
Utomhusträning torsdag 26/3 och 2/4
2020-03-25 20:14
Eftersom A-laget inte kommer att nyttja sin träningstid kl 17.30 - 19.00 imorgon eller nästa vecka så kan vi i P2009 träna utomhus på konstgräsplanen då.
Det blir alltså träning åtminstone dessa två torsdagar, sedan får vi se när vi kan byta till sommarschemat och börja träna utomhus på egen tid.

Uppdateringen finns i Sportadmin så ni som använder medlemsappen kan se informationen där också. En annan sak man kan göra i medlemsappen är att markera ert barn som "Ej tillgänglig" om ni vett att det inte kommer att komma på träningen. Detta skulle underlätta mycket i planeringen och hanteringen av varje träning då närvaron varierar för mycket för att veta vilka övningar som kommer gå att genomföra. Därav blir de som kommer på träningarna också lidande då planerade övningar ständigt måste ändras.

Mvh Ledarna
Vinterschema med start tisdagen den 22 oktober
2019-10-13 20:57
Hej!

vecka 42 som startar imorgon blir sista veckan enligt sommarschemat. Därefter kommer vi att träna enligt följande schema:

tisdagar 17.00 - 18:30 Konstgräsplanen

torsdagar 18.15 -  19.30 Tornhallen

Vi kommer alltså att ha torsdagsträningarna under vintern inne i Tornhallen så då är det inomhusgympaskor som gäller.

Mvh,
Ledarna
 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram