P19 - 2

Torns IF 3-3 Eslövs BK
2022-04-04 11:23

Sista försäsongsmatchen spelades igår på Tornvallen där Eslövs BK HJ gästade oss.

Matchen slutade oavgjort 3-3 (0-2) och vår egen insats är uppdelad i två olika halvlekar. I första spelar vi inte vårt spel och gör det alldeles för svårt för oss själva. I andra halvlek höjer vi oss rejält och hittar ett fint passningsspel som öppnar upp matchen.

Matchen

1:a halvlek

Vi inleder matchen med dåligt bolltempo och lämnar alldeles för stora ytor som Eslövsspelarna enkelt kunde utnyttja och redan efter 5 min stod det 0-1 till gästerna.

Vi har stundtals fina anfall längs kanterna i ett 4-4-2 system som vi inte riktigt är vana vid men både Abbe & Dara hittar fina vägar igenom med bra inspel. Vi får till ett par målchanser där både Simon & Calle har fina lägen som tyvärr inte går i mål.

Ett par längre bollar bakom vår backlinje ställer till det för oss när vi inte kan stå kompakt i försvarsspelet. Till sist hittar Eslövs BK igenom än en gång till ett friläge, en miss i kommunikation ställer våra försvarare och plötsligt står det 0-2 till gästerna redan i den 20:e minuten.

2a: halvlek (0-2)

I halvtid pratar vi om att höja tempot, täppa till ytor i försvarsspelet och vara mer aggressiva.

Vi tar tag i taktpinnen ganska omgående och börjar slå fler farliga & avgörande passningar i sista tredjedelen. Frasse hittar till sist Simon med en Özil-pass i djupled, Simon är iskall i avslutet och rullar in den mellan benen på målvakten och vi reducerar till 1-2 i 52:a minuten.

I den 68:e matchminuten får dock Eslövs BK till frispark strax utanför straffområdet. De slår till med en snabb variant som vi är oförberedda på och uttökar sin ledning till 1-3.

Vi gräver oss in i matchen med fin kämparanda, bättre kommunikation och kvalité i det offensiva passningsspelet. Abbe & Dara kombinerar fint ute på vänsterkanten och bollen landar sen hos Simon som avlossar ett skott från nära håll, rakt på målvakten. Han är där framme direkt igen och lägger in sin egen retur till ställningen 2-3.

Sista 10 min av matchen är det Torns IF för hela slanten. Vi har 4 forwards ute på plan som jagar en kvittering. Till sist får vi ett domslut med oss i den 90:e minuten när Albin faller i straffområdet. Han tar sedan själv hand om straffen och säkrar en kvittering till 3-3 precis innan slutsignalen.

Mål och assist

52:e Simon ⚽️ (Frasse 🎯)

76:e Simon ⚽️

90:e Albin ⚽️ (straff)

Man of the match - Simon
Ospelbar - bidrar till speluppbyggnaden och försvarsspelet. Gör 2 fina mål som mycket väl kunder varit 3-4 efter slutsignalen. Toppen av skytteligan.

Nämnvärda

• Dara
    Kommer in och gör ett tydligt avtryck i laget. Kommunicerar ute på plan och skapar mycket målchanser.
  • Frasse
    Hoppar in i andra halvlek efter frånvaro och gör en grym insats. Ännu en assist för assistkungen.