F2008/09

Torns IF har glädjen att presentera F2008/09s splitternya tränare, Julius Hampe!
2022-09-27 16:54
Julius Hampe

Vem är då Julius? Vi låter honom själv svara.

Jag är 24 år gammal och kommer från Motala. Jag har varit idrottsintresserad hela livet, fotbollen har tagit över mer och mer och nu är det det som är i huvudsaklig fokus. Jag läser sen i augusti detta år på fotbollstränar-utbildningen i Eslöv.

Varför kom du till Torns IF?

I min utbildning ingår att man ska ansvara för ett lag så jag sökte aktivt. Jag ville gärna leda ett tjej-lag, mitt mål är att skapa motivationen och glädjen hos tjejerna att stanna kvar. Det är tyvärr många tjejer i tonåren som slutar spela. Hade kontakt med Simon som satte mig i kontakt med Hampus och på den vägen är det. Torn liknar mycket min hemmaklubb i Motala, det är samma familjära stämning. Än så länge känns det rätt. Alla är nära varandra och det känns positivt.

Vilka erfarenheter har du av fotboll och ledarskap?

Jag har själv tränat fotboll sen jag var 14 år, var alltid en av de äldre i laget och fick ta ansvar. Var tränare för fotbollskola under några år. Men jag har också under några år jobbat som elevassistent och lärare, har fått en del av min pedagogiska förmåga därifrån.

Vad tror du att du kommer bidra med?

Förhoppningsvis en positivt stämning, tjejerna ska vara glada när de kommer till träningen och framförallt när de går därifrån. Jag vill bidra med så mycket som möjligt. Jag fick förfrågan om att hjälpa till med damlaget också och det hoppade jag villigt på, det är en jättebra utmaning. De har haft en tung säsong och jag ser fram emot att hjälpa damlaget avsluta säsongen på bästa möjliga sätt. Till sist vill jag naturligtvis hjälpa föreningen att växa, jag hjälper gärna till där det behövs.

Under hösten 2022 kommer du alltså att jobba med två lag parallellt, vilket innebär mycket tid på Tornvallen. Vad motiverar dig att lägga så mycket tid på fotbollen?

Naturligtvis vill jag utveckla både mig själv men även lagen. Ett mål är att damlaget ska avsluta sin säsong, och förbereda dem för en ny säsong nästa år. F08/09 har gjort en fantastisk slutspurt på säsongen med 3 raka segrar, roligt!

Beskriv dig själv som ledare.

Aktiv, är alltid uppe och skriker. Jag tror och hoppas att jag är hjälpsam, jag vill vara det. Jag ser till att dra upp spelare om de går ner sig. Jag vill hjälpa dem att utvecklas och få nya ideér på fotbollsplanen.

Nåt annat du vill säga?

Jag vill som tränare att spelarna ska komma hit till fotbollsplanen. Målet är att de alltid ska lämna på bättre humör än de kom, oavsett hur det har gått. Den social aspekten i fotboll är jätteviktig.

Vi kan bara hålla med och önskar Julius stort välkommen till klubben och lycka till!

Hattrick by Rosengård 2022-11-28 12:29
2022-09-14 10:37