SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
P2009

Publikfria matcher
2020-05-02 12:04

Det har kommit en hel del information senaste tiden, viktigast att förstå för alla föräldrar är att det som gäller är att matcher skall vara publifria. Torns IF avråder också föräldrar från att närvara vid träningar.


Mvh

Ledarna


FÖRENINGSUTSKICK 2020-04-24 (Sprid detta till tränare, ledare, föräldrar och övriga i er förening)

Ingen publik på barn- och ungdomsmatcher

Med anledning av uppdaterade riktlinjer från SvFF rekommenderar Skånes Fotbollförbund samtliga föreningar i distriktet att be intresserad publik att avstå från att komma till de matcher som spelas.

Det förbud som finns mot deltagare vid offentliga tillställningar medger visserligen upp till 50 åskådare, men Skånes Fotbollförbund rekommenderar ändå föreningarna i distriktet att tydligt uppmana alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras.

Anledningen är att helt utesluta risken för att för många personer samlas kring en match, och att arrangörerna ska slippa svåra gränsdragningar och bedömningar. Ofta spelas t ex flera matcher, med olika arrangerande föreningar på samma anläggning samtidigt, vilket kan innebära att svårhanterade situationer i förhållande till förbudet uppstår.

I grunden handlar naturligtvis allt om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning – och färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk.

Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.


FÖRENINGSUTSKICK 2020-04-27

 

Hej,

Efter många turer med anledningen av Covid-19 fattade vår styrelse i vecka 16 beslut om att seriespel för barn- och ungdomar upp tom 16 år startar från och med 1 maj enligt gällande spelschema i Fogis.

Tävlingskansliet vill inför uppstarten av årets seriespel här informera om vad som gäller för distriktets seriematcher.

 

  • Vårsäsongens resterande omgångar är frivilliga att spela och resultat genererar inga tabeller.
  • Samma serieindelning (i största möjligaste mån) till höstens serier som kommer att spelas som ordinarie seriespel och bli underlag för eventuella upp- och nergångar inför säsongen 2021.
  • Varje förening kontaktar sin motståndare inför varje enskild match för att komma överens om match skall genomföras eller ej.
  • Om något lag inte vill genomföra en match är det kostnadsfritt att ställa in och det enda vi vill är då att detta meddelas till Skåne FF kansliet@skaneboll.se senast två dagar före match.
  • För matcher som spelas gäller fastställda tävlingsbestämmelser och dessa matcher ska i vanlig ordning administreras och rapporteras enligt gängse praxis, se nedan för mer information!
  • I de fall föreningar ej hunnit genomföra domarutbildning i år för sina föreningsdomare får domare som genomförde utbildning i fjol döma matcher.

 

Vid genomförande av matcher är det enligt Folkhälsomyndigheten viktigt att:

 

  • bara friska och symtomfria personer deltar i aktiviteterna.
  • det finns goda möjligheter att tvätta händerna och.
  • trängsel mellan människor undviks.

 

Ingen publik på barn- och ungdomsmatcher

Med anledning av uppdaterade riktlinjer från SvFF rekommenderar Skånes Fotbollförbund samtliga föreningar i distriktet att be intresserad publik att avstå från att komma till de matcher som spelas.

Läs mer här http://www.skaneboll.se/arkiv/2020/04/ingen-publik-pa-barn-och-ungdomsmatcher/.

Använd gärna Min Fotboll som är breddfotbollens alldeles egna sociala app som lanserades till säsongsstart 2019.

SvFF och distrikten står bakom den helt fotbollsanpassade, digitala tjänsten som alla bredd-, barn- och ungdomslag kan använda för att skapa engagemang och uppmärksamhet kring sina matcher.

Appen gör det möjligt att dela filmklipp, bilder, referat, live-sändningar och resultat som alla som är intresserade och stöttar ett lag kan följa. Läs mer här http://www.skaneboll.se/marknadanlaggning/min-fotboll/.

 
Huvudsponsor
Sponsorer
Twitter
Facebook
Instagram