Aktivitetsinfo: Medtag matchkläder och vattenflaskor.
Referat: Torns IF - Furulunds IK
Torns IF 2-2 Furulunds IK
2022-05-01 21:55

Idag tog vi emot Furulunds IK på Tornvallens konstgräs. Vi inledde inte så bra som vi hade velat men tog trots allt ledningen med 1-0 i starten av andra halvlek. Furulunds IK kom tillbaka två gånger om och hade ledningen med 1-2. Men vi lyckades kvittera strax därefter och matchen slutade 2-2.

Matchen

1:a halvlek

En seg matchinledning för vår egen del, vi skapar relativt lite framåt och har en del problem i defensiven. Passningsspelet sitter inte riktigt och vi gör det ofta svårt för oss själva där ute.

Efter 20 min åker vi på en högst tveksam straff. Jakob läser dock straffen elegant och är snabbt nere i hörnet för att plocka åt sig bollen!

Vi höjer oss lite grann efter straffräddningen. Försöker spela oss ur pressen, uppspelet blir bättre och bättre där Oscar, Hugo & Jakob tar sig ur trånga ytor med fint passningsspel. Vi lyckas nå mittfältet och skapa ett par fina anfall.

Furulunds IK är inte sämre, de rullar boll nedifrån och försöker hitta runt på kanterna och skapar en del målchanser.

Dock är ställning alltjämnt 0-0 efter 45 min spelade.

2a: halvlek (0-0)

I halvtid pratar vi om att försöka hitta passningsspelet, länken mellan yttrar och innermittfält. Försöka pressa högre när tillfälle ges för att vinna boll och ställa om.

I den 50:e matchminuten lyckas vi med pressen, vi stänger ned vänsterkanten tillsammans, forwards och mittfältare. Noah vinner boll av en motståndare, driver mot mål och avlossar ett skott utanför straffområdet som är otagbart i målvaktens högra hörn.

Vi tar ledningen med 1-0.

Därefter står Furulunds IK för två bra prestationer inom loppet av 10 minuter. Först kommer de runt på kanten och via ett inspel till en forward kvitterar till 1-1 i den 53:e minuten. Därefter kommer de igenom centralt, friläge och de tar ledningen med 1-2 på Tornvallen i den 61:a matchminuten.

Torns skulle inte vara sämre för dagen. Vi hittar i den 63:e minuten förbi på höger kanten, Simon med en fin löpning i djupled, tittar upp och hittar Albin i boxen som enkelt kunde peta in 2-2 målet.

Därefter blev det en jämn kamp mellan två lag som verkligen ville vinna matchen. Målchanser dök upp för bägge lagen och nog med bra avslut för att avgöra matchen. Men ingen av lagen fick in bollen och slutresultat blev 2-2 för dagen.

Mål, assist, straffräddning

21:a Jakob 🧤
50:e Noah ⚽️

63:e Albin ⚽️ (Simon 🎯)

Man of the match - Oscar 🏆
Försvarsgeneral - många viktiga brytningar, täcker ytor och gjorde matchen jobbig för motståndarna. Inblandad i flera bra uppspel med fina fötter i passningspelet.

Nämnvärda

• Albin
    Ständigt orosmoment för motståndarna. Många fina aktioner , löper i djupled, tar på sig försvarare. Det blev 1 mål - en bättre dag hade det blivit fler.

• Hampus
    Slitvarg - löper minst 1 mil där ute. Har mycket att göra ute på sin kant och sköter det galant många gånger om. Fina kombinationer med ytterar och mittfältare.

• Simon (C)
    Svårspelad - länk mellan mittfält & anfall. Kan både hitta bollar på djupet och löpa efter de på egen hand. Står för en fin assist.