Aktivitetsinfo: Medtag matchkläder, vattenflaskor, svarta shorts & varma jackor.

Även legitimation för er som ej fått spelarleg ännu.
Referat: Torns IF - Borstahusens BK
Torns IF 0-3 Borstahusens BK
2022-04-20 12:10

Årets andra seriematch spelades på hemma på Tornvallen där vi tog emot Borstahusens BK. En tuff match mot ett spelskickligt lag slutade 0-3 efter två(!) utvisningar för vår del och spel med både 10 och 9 man stora delar av andra halvlek.

Matchen

1:a halvlek

Första 10 är det BBK som för matchen och vi har svårt att komma framåt i plan.

Ett spelskickligt lag som verkar sammansvetsat och står för ett fint passningsspel. Vi kämpar oss in i matchen och trycker upp laget, skapar dock inte många chanser.

BBK trycker på och skapar en hel del offensivt. 20 minuter in i matchen frispelas en anfallare i med en boll bakom vår backlinje och de tar ledningen med 0-1. De fortsätter behålla trycket på offensiv planhalva. Ett skott deflekterar på en försvarare som ställer Love i målet och ställningen är 0-2 efter 30 minuter.

Vi skapar ett par målchanser där vi hade kunnat reducera med lite tur. Simon med ett fint läge i straffområdet bl.a. och Benjamin med ett långskott på mål. Sammantaget en tuff halvlek. Vi ger oss själva inte chansen då vi har svårt med enklare passningsspel- och positonsspel. Vi får löpa en en hel del och slarvar med lite längre bollar.

2a: halvlek (0-2)

Vi går ut i andra halvlek fast bestämda att höja oss och vårt egna spel. Första 10 minuter ser positivt ut, vi kliver fram mer och flyttat fram våra positioner. Tyvärr åker vi på ett andra gula tidigt och Erik N får lämna planen redan i 55e min.

Vi spelar vidare med matchen med 10 man. Nu kommer igång med vårt passningsspel och lyckas faktiskt med mer postiva insatser än i första halvlek. Vi skapar ett par lägen och är framme på offensiv planhalva och tar för oss alltmer.

BBK fortsätter spela bra och skapar också en hel del målchanser. Där Love är ute tidigt och stoppar ett par frilägen och står dessutom för ett par fina räddningar.

Även försvaret är på tårna och bl.a. Hugo är inblandad i många defensiva insatser som han löser briljant.

Till slut åker även Abbe på sitt andra gula kort och vi är nu nere på 9 man med ca 15 min kvar att spela. Vi försöker trots allt komma in i matchen och skapar något läge men lyckas inte få in bollen. Till slut döms det en tveksam straff emot oss när Erik K och en anfallare kolliderar i straffområdet i 89e min. Ledningen uttökas till 0-3 som även blir slutresultatet.

Mål och assist

Inga mål 🚫

Man of the match - Hugo 🏆
Stabil - Håller hög nivå i en tuff match. Vinner mycket defensivt och fördelar boll från backlinje till mittfältet.

Gula / Röda

Erik N - utvisning 55e 🔴

Abbe  - utvisning 75e 🔴

Nämnvärda

• Love
    Expolsiv - Gör över 90 min en kanonmatch med många fina räddningar. Kunde sett betydligt värre ut på resultattavlan utan hans insats idag.
  • Calle
    Outtröttlig - Löper 10+ km under matchen. Vinner boll på mitten och sysselsätter motståndare på offensiv planhalva.