SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Torns IF
En klubb - ett hjärta
P19 - 2

Häljarps IF
0 - 3
Torns IF
Häljarps IF0 - 3Torns IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 maj, 15:00
Plats:Häljarps IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130731028
Samling:13:15
Aktivitetsinfo: Meddela om föräldrar kan köra senast torsdag den här veckan.

Samling Stångby IP kl 13.15.

Häljarps IF 0-3 Torns IF
2022-05-08 21:22

Bortamatch vs Häljarps IF på en fin gräsmatta slutade med en stabil 0-3 seger för Torns IF.
Vi inleder lite knackigt, svårt att hitta rätt i matchen. Efter 0-1 målet så öppnar det upp sig lite mer och när vi i andra halvlek ökar på vår ledning till 0-2 tar vi också kontroll över matchen. En VAR-situation senare stor det 0-3 och samtliga i truppen är nöjda med dagens insats.

Matchen

 

 

1:a halvlek 

 

En lugn matchinledning där bägge lagen känner på varandra lite grann. Ett par målchanser för Torns och ett par för Häljarps men inget av lagen lyckas ta ledningen.

 

Vi har det lite kämpigt med passningsspelet , speciellt på offensiv planhalva där det ofta låser sig för oss. Det resulterar i en rad bolltapp där vi bjuder motståndarna på kontringar.

 

Love dock briljant i första halvlek, stoppar allt som kommner hans väg, dessutom snabbt ute från linjen på ett par anfall och plockar ned bollar från inlägg in i straffområdet. 

 

Fint anfall längs vänsterkanten, Bilal hittar Albin på djupet som drar både 1 och 2 försvarare, fastnar sen på 3:e försvararen på vad som onekligen ser ut som en brutal kapning i straffområdet, men domaren vinkar bort situationen rätt snabbt. Tveksamt, ingen VAR-check.

 

Så småningom kommer vi loss på högerkanten där Simon tar sig in i straffområdet, spelar in bollen mot en felvänd Albin som inte riktigt kan avlossa ett skott.

 

Han lyckas dock lyckas peta bollen vidare till Isac som i sin tur stöter in 1-0 med hjälp av en liten riktningsändring på bollbanan. Alla mål räknas!
Enligt dagens VAR-domare var bollen över linjen och efter 32 spelade minuter tog vi en viktig 0-1 bortamålsledning när matchen stog och vägde.

 

 

2a: halvlek (0-1)

 

I halvtid försöker vi lösa problematiken på mittfältet, pratar också om att vara lite mer kompakta defensivt och inte ge bort för stora ytor.

 

Vi börjar betydligt bättre i andra halvlek, höjer oss rejält spelmässigt och börjar nu skapa en del fina kombinationer med våra mittfältare som snabbt tar oss vidare mot offensiv planhalva. 

 

Ett vackert anfall där vi hittar Simon på djupet, som fintar skott men drar iskallt ned till kortlinjen och spelar bollen snett inåt bakåt till en fristående Isac som ökar på till 0-2 i den 65:e min. Tap-in kungen gör det igen.

 

Vi åker på ett par kontringar därefter och Häljarps skapar några farliga målchanser men inget som Love inte kunde hantera efter ännu en briljant andra halvlek från hans sida.

 

Nu börjar vi få övertaget i matchen och bättre kontroll över spelet. En stor eloge till försvaret och våra defensiva mittfältare som tar ett stort ansvar i andra halvlek idag. Oscar vinner bollar på mitten, Benjamin för spelet framåt, Erik N & Erik K står för ett par fina tacklingar, Hugo kommuincerar och styr försvarslinjen och våra ytterbackar täcker stora ytor under hela matchen. 

 

I den 77:e min kommer Albin loss på vänsterkanten, utmanar sin gubbe och kommer snabbt förbi. Väl inne i straffområdet blir han neddragen, domaren blåser straff direkt. Efter dagens andra VAR-granskning kan vi konstantera att det var rätt dömt. 

 

Albin kliver fram och gör inga misstag från 11m, dunkar in bollen högt i nättaket och fastställer dagens slutresultat till 0-3.

 

 

Mål & assist
32:e Isac ⚽️ (Albin 🎯)

65:e Isac ⚽️ (Simon 🎯)
77:e Albin (Straff)

 

 

Man of the match - Love 🧤🏆 

Väggen - Säsongens första nolla - Plockar inlägg, hörnor, ute på djupledsbollar och gör en rad fina räddningar. Klister på handskarna. 

 

Nämnvärda

 • Isac
  Trequartista - Fin instats idag. En bra offensiv kraft , med upp i straffområdet där han gör nytta för dagen med två enkla mål.

 • Oscar
  Bollvinnare - inte många kom förbi muren idag. Vinner boll, fördelar och styr spelet.

 • Albin
  Svårspelad - oroar hela försvaret ute på vänsterkanten, möter boll djupt i banan och hotar i straffområdet. 1 mål coh 1 assist för dagen.

 • Erik K
  2.0 - Hittat en ny växel - Stänger ned hela högerkorridoren, många fina brytningar, bra kommunikation med försvaret. Säsongens första nolla för backlinjen.

 //Ledarstaben


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 19/6 14:00
0 - 6  
Ons 25/5 19:30
1 - 2  
Lör 21/5 10:00
0 - 8  
Sön 8/5 15:00
0 - 3  
Sön 1/5 16:00
2 - 2  
Mån 18/4 18:30
0 - 3  
 
 
Huvudsponsorer
Stöd Torns IF via
Facebook
Twitter
Instagram
Ettanfotboll