Matchnummer: 130731035
Samling: VIkenplanen, Furulund
Torns IF 1-2 Högaborgs BK
2022-05-27 19:54

Veckans hemmamatch spelades uppe i Furulund pga av konstgräsbytet i Stångby. Det slutade med förlust 1-2 i en match där vi över 90 min inte förtjänar mer än vi får med oss.

Matchen

1:a halvlek

Redan från avspark så märktes det att endast ett lag dök upp till Vikenplanen för att spela fotboll. Torns försöker hitta rätt i positioner, rulla boll och hitta vägar genom motståndarnas mittfält & backlinjen.

Ett par fina anfall i de första inledande minuterna i matchen där vi har ett par kombinationer med uppspel mellan samtliga lagdelar som avslutas med fina djupledsbollar. Dock kommer vi inte fram till några vassa målchanser. Så ser tyvärr merparten av första 45 min ut för vår del.

Å andra sidan möter vi ett HBK som bara är intresserade av längre bollar bakom backlinjen. Ingen riktig spelidé eller vilja att spela sig framåt i plan. Efter den 47:e långbollen på bara 16 minuter, kommer en som ett brev på posten och tyvärr är både backlinje och målvakt fel ute vilket leder till en fristående anfallare med öppet mål som enkelt kan rulla in 0-1 till bortalaget.

Efter målet sänker vi våra huvuden och det påverkar självförtroende hos många i Torns och således även vårt egna spel. Vi löper mindre, vi står fel i positionsspelet, vi slår bort passningar och går överhuvudtaget inte in i några närkamper. Mycket som går snett för vår del härifrån.

HBK fortsätter med sina patenterade långbollar och precis innan halvlek studsar en sådan via en spelare och går till och med i mål via stolpen. Halvtidsresultatet 0-2.

2a: halvlek (0-2)

Första 10 minuterna i andra halvlek blir inget bättre. Vi ser fortfarande sega ut i våra rörelser, vi är rädda för närkamperna och fortfarande mycket enklare misstag där ute. Vi ger fortsätter dock spela boll framåt och letar offensiva idéer och lösningar, även om det mesta inte fungerar just nu.

Till sist, när vi flyttat fram laget och får bollen i lite mer rörelse i spelet lyckas Edvin hitta ett litet instick genom backlinjen till en djupledslöpande Måns som tar med bollen in i straffområdet med en fin touch för att avsluta med vänsterfoten rakt upp i taket. Det small till och reduceringen var ett faktum, 1-2.

Härefter spelar vi allt mer offensivt och det bjuder även till målchanser åt andra sidan. HBK kommer igenom ett par gånger men siste man är ofta där och röjer upp.

Sista 10 min går vi över på ett 3-5-2 för att jaga en kvittering. Vi breddar med Måns och Abbe på kanterna samtidigt som Dara och Oscar fick florera runt i straffområdet för att försöka sätta dit bollen. Vi skapar ett par farliga målchanser men har inget riktigt flyt idag, vilket även speglar hela matchbilden för oss där vi inte riktigt nådde upp till vår egen standard idag.

Samtliga går vi hem lite extra besvikna efter en sådan här match.

Slutresultat

Mål & assist

60:e Måns ⚽️ (Edvin 🎯)

Man of the match - Hugo 🏆

Stabil - styr backlinjen under längre stunder, kommunicerar med olika lagdelar, flyttar boll i rätt lägen. Står för ett par fina defensiva insatser.

Nämnvärda

• Måns
    Kylig - bidrar med ett lugn på bollen, skruvar upp passningsspelet när vi behövde det och skapar en hel del målchanser på slutet. Mål med vänsterfoten, han påstår sig inte veta vart bollen hamnade, det tror vi inte på.

• Oscar
    Säker - bra rörelse i anfallsspelet och hittar de enkla lösningar i passningsspelet. Jobbar alltid hårt i defensiven - en frisk fläkt för det offensiva spelet.