Gruppetta i DM efter oavgjort resultat
2022-03-27 18:11

Gruppfinalen mot Kvarnby IK slutade 2-2 på Stångby.

Kvarnby och vi kommer att spela i samma serie i år så det var en seriekollega som vi mötte i gruppfinal i DM.
Vi gör ingen bra match över 90 minuter. Vi slarvar i vårt passningsspel och vi gör överlag massor av tekniska fel.
Kvarnby tar ledningen med 1-0 redan i den 37 minuten efter att vi gått bort oss helt i försvarsspelet.
Det böljar lite fram och tillbaka men det är ingen bra halvlek som vi ser.

I halvtid pratar vi om att vi måste höja oss i allt vi gör och inledningsvis så ser vi en förändring. Vi tar för oss på ett helt annat sätt än i första halvlek och i den 54 minuten får vi en straff sedan Adrian blivit knuffad i ryggen som Emil sätter dit på ett mycket säkert sätt. Då tror i varje fall jag att vi ska höja oss och kunna vända matchen.
Slarv igen i den 67 minuten gör att det blir uppförsbacke igen.
Sedan gör vi några förändringar i vårt spelsätt för att få till en kvittering och till slut resulterar det i en straff i den 87 minuten sedan Max C blivit dragen i armen när han bara ska sätta dit målet. Emil är säkerheten själv och gör inget misstag utan sätter dit sin andra straff för dagen.

Vi ska alltid ha krav på oss i att bli bättre i allt vi gör, både individuellt och som lag. Idag vet vi att vi inte gör en 100% insats men som jag sa innan matchen; vi kommer att ha dagar där vi gör sämre matcher men då ska vi alltid ha som mål att spela minst oavgjort och så blev det idag.

Nu vann vi gruppen och kommer i nästa omgång att möta Staffanstorp och den matchen spelas onsdagen den 30 mars.

Noterbart var att Jakob blev skadad efter cirka 15 minuter och fick då åka till sjukhuset men som tur var så fick han efter undersökning åka hem igen.

Lör 13/4 12:30