Plats:Konstgräsplan
Referat: Torns IF - Lunds BoIS Herrar
Vinst i årets första match för P19
2022-01-30 15:43

Årets första match spelades på Stångby mot Lunds BoIS seniorer, och slutade med en 2-1 seger.

Ett blåsigt Stångby med vindar som klassificerades som storm och många nya ansikten i truppen gjorde matchen väldigt svårspelad.
Trots dessa förutsättningar inledde vi bäst. Ett solid försvarsspel och fina kombinationer i anfallet resulterade i ett flertal farliga halvchanser tidigt. Noel gjorde tidigt årets första mål genom en framspelning av Oskar. Vilket också var Noels första mål i Torntröjan.
När minuterna tickade på blev ytorna allt större för båda lagen. Vädret tillät endast korta anfall, vilket innebar att mittfältarna var tvugna att arbeta över stora ytor. Det i sin tur satt press på backlinjerna i båda lagen som ständigt fick möta rättvända spelare.
Motståndarna kvitterade till 1-1 efter att ha vunnit bollen högt och ställt om snabbt.
Det oavgjorda resultatet stod sig till halvtid.

Andra halvlek började likt första och Emilio sparka in en ny ledning för Torn efter 5 spelade minuter där Oskar på nytt regisserat fram ett fint anfall.
Vi forsatta att trycka på och hade ett par chanser till att göra fler mål. Bollen ville dock inte in och istället fick samtliga P19 spelare visa upp ett stabilt försvarsspel också för att säkra resultatet.

Matchen slutade 2-1, och en härlig start på träningsmatcherna.
Avslutningsvis frågar vi Kalle om hur han tyckte första träningsmatchen gick: "truppen gör en bra och fullt godkänd insats utefter förutsättningarna. Dels de yttre men också att många spelare i truppen är nya"

Lör 13/4 12:30