Plats:Konstgräsplan
Serie:Träningsmatcher P19
Vinst i derbyt mot Lunds BK
2020-04-12 19:10
På långfredagen vann vi mot Lunds BK:s P19-lag med 2-1 i en träningsmatch hemma på Tornvallen.
Vi spelade senast mot Lunds BK P19 för lite mer än en månad sen, då blev det en förlust för oss. Under den matchen, men framförallt när vi i efterhand såg på den igen, fann vi brister i vårt arbetssätt i olika faser av spelet. Det innebar att vi gjorde förändringar i vårt arbetssätt och i våra instruktioner till spelarna. Redan i matchen efter kunde vi se tydliga förbättringar i vårt spel, både offensivt och defensivt. Vi måste hylla våra spelare som är så mottagliga för taktiska förändringar samt för hur snabbt de kan omsätta dem i praktiken.

En sak är säker, att ha oss som tränare är ansträngande då vi ställer höga krav på spelarna och kräver att de uppfyller kraven. Utöver detta så ändrar vi också i vårt arbetssätt så fort vi ser svagheter hos oss. Detta gör att våra spelare aldrig kan “slå sig till ro”. De måste ständigt vara lyhörda och förbättra sig taktiskt för att kunna konkurrera om speltid.

Nu till själva matchen. Det spelades en första halvlek med högt tempo från vår sida, där motståndarna inledningsvis lyckades bra i sin förstapress och vann bollen i vår speluppbyggnad ett par gånger. Efter dryga 10 minuter började vår backlinje och offensiva spelare spela förbi deras förstapress och därmed skapade vi en del bra anfall och målchanser i första halvlek.

1-0 kom efter att Isac gick upp i en nickduell med pondus och nickade fram bollen till Matthew som skarvade bollen in i yta 3. Där kom Olof i en smart djupledslöpning, med kyla och kvalitet placerade han bollen i mål förbi den utrusande bortamålvakten.

Vårt andra mål kom efter en spelvändning från Johan till Olof som löper i djupled. Olof vänder upp med bollen och med bra tajming passar han vidare bollen till Matthew, som löper in i utkanten av straffområdet. Under tiden har Johan tagit en 50-60 meters löpning som belönas med ett fint inspel av Matthew som Johan avslutar i mål på ett tillslag.

2-0 i halvtid efter en bra offensiv prestation, samt en bra defensiv då LBK endast lyckades skapa ett par inlägg och inspel från kanterna utan att få till något farligt avslut på mål. I pausen poängterade vi att vi ska fortsätta anfalla och jaga ett mål till, men att vi måste fortsätta med det goda kollektiva försvarsspelet.

Efter matchen fanns det en viss missnöjdhet hos oss tränare med vår andra halvlek, men nu efter att ha sett på matchen i efterhand inser vi att spelarna gjorde en solid andra halvlek. Det som skedde var att LBK spelade ett bättre försvarsspel, vilket visade sig i att vi inte lyckades ha längre anfall. LBK hade mer boll i andra halvlek, dock utan att de tilläts skapa farliga avslut. De hade ett par skott över målet, samt gjorde ett mål som tyvärr borde ha dömts bort för offside. Men det är mycket svårt för en ensam domare att hinna uppfatta det utan linjeman.

Vår respons på deras reducering kom minuten efter då deras målvakt lämnade en retur mot kortlinjen på ett skott av Nawid. Friberg nådde först till bollen och skulle passa en helt fristående Olof, men en motståndare fick sin fot på bollen och den rullade fram till Johan som i bra läge tyvärr inte fick till avslutet.

LBK fortsatte att ha mer boll under hela andra halvleken, men mest vid mittplan och 10-15 meter in på vår planhalva. Matchen sista chans gick till oss då Nawid elegant klev fram och vann bollen på mittplan och det uppstod ett 3-mot-2-läge för oss. Nawid drev fram bollen men den avgörande passningen till en frilägesspringande Olof hittade inte rätt och segersiffrorna stannade på 2-1.

Det är alltid kul att möta LBK. Flera av spelarna i lagen känner varandra och ur ett tränarperspektiv uppskattar vi matcherna då de är ett bra lag.

Lör 13/4 12:30