Referat: Torns IF - Åtvidabergs FF
Oavgjort mot Åtvidabergs FF
2021-05-05 13:00, Herr
Dino Mesic gjorde Torns första mål på en frispark. Foto: Göran Lenz/apb.se

Helgens match mot Åtvidabergs FF slutade 2-2. Torn stod för en bra andra halvlek som nästan räckte till för att lyckas vända matchen till seger efter en svag första halvlek.

I den femte omgången var det äntligen dags för fotboll på gräs. Gästerna Åtvidaberg verkade inledningsvis lyckligast över det och dominerade stort med rörelse och fart. Redan i den fjärde minuten kom det första målet. Theodor Skarp tog emot en längre boll på bröstet precis utanför straffområdet och avslutade nere vid stolpen.

Åtvidaberg förde spelet efter sitt ledningsmål och Torn hade svårt att komma in i matchen. I den 39:e minuten skapade hemmalaget sin enda kvitteringschans i den första halvleken, men Dylan Kosik Sulaiman fick inte ordning på avslutet. Till slut fick istället gästerna ytterligare utdelning på sitt övertag när de ökade på till 0-2 genom José Segura Bonilla i den 44:e minuten.

– En svag första halvlek där vi tidigt hamnade i underläge och fick jobba i uppförsbacke. Vi hamnade lite väl lågt i perioder, vilket gjorde att vi inte riktigt hann upp när vi vann boll. Vi var för svaga i duellspelet, både på första- och andrabollar. Deras 0-2-mål kom strax innan halvtid och det är alltid psykologiskt jobbiga mål att släppa in, konstaterade tränare Robin Lindroos.

Efter halvstidpausen kom Torn bättre in i matchen och började efterhand att skapa chanser. Mirza Halvadzic, som bytts in i paus, spelades fri centralt men bortalagets målvakt David Ahlberg avvärjde med en fotparad. Adham El-Youssef sköt tätt utanför när han försökte placera in bollen i den bortre burgaveln.

Även Åtvidaberg hade chanser att punktera matchen. Närmast var de kanske i den 62:a minuten när Erik Grandelius fick iväg ett avslut i bra läge. Men i den 71:a minuten kom till slut Torns reduceringsmål som gav hopp om att kunna nå poäng i matchen. Dino Mesic lyfte en frispark över muren och in i det närmsta krysset.

Efter reduceringen till 1-2 blev det än mer fart på Torns anfallsspel och kvitteringen kom i den 78:e minuten. Dino Mesic tog ned en boll när han löpte in i straffområdet och på hans avslut släppte målvakten en retur. Där kom nyinbytte Hugo Ahl framstörtande och kunde slå in bollen i tom bur.

Mot slutet hade Torn några möjligheter att ta hem segern. Bland annat var Kevin Harletun nära men han fick se sitt avslut gå precis utanför stolpen.

– I andra halvlek kommer vi ut med en helt annan hunger, intensitet och vilja att vända på matchen. Skönt att få till en relativt tidig reducering och senare även kvittering. Vi hade gott om chanser att kunna få in ett ledningsmål, men sett till chanser åt båda håll under 90 minuter är nog ett kryss ett rättvist resultat, tycker Robin Lindroos.

Efter fem spelade omgångar har Torn därmed spelat ihop åtta poäng och ligger på åttonde plats i en väldigt tät tabell.

– Åtta poäng får man säga är godkänt. Jag och Tommy Berg är nya på jobbet och vi har haft lite omsättning i truppen också, säger Robin Lindroos.