Torns IF
En klubb - ett hjärta
P2004

Staffanstorp United - Torns IF (2-4)
2018-04-23 13:33

P04 med förstärkning från P05 spelade idag sin andra bortamatch för säsongen.  

 

Före matchen betonade Bahir vikten av att vi skulle följa vår spelidé och inte slarva med vårt positionsspel under matchen. Inför matchen återkopplade vi också till vår sista träningsmatch inför seriespelet när vi mötte just Staffanstorp. En match där vi hade spelet i delar av matchen men tappade matchen när vi inte var tillräckligt disciplinerade.  

 

I första perioden spelar vi mycket bra. Vi ligger rätt i positionerna. Vi krymper ytorna för motståndaren och tvingar dem att ta svåra beslut. Samtidigt har vi god ordning på vårt uppbyggnadsspel och genererar ett par bra möjligheter. Matchen är relativt fysisk men vi står upp bra. Folke kommer loss med bollen i ett snabbt anfall och gör 1-0. Det är en välförtjänt ledning. Staffanstorp genererar inte några målchanser i den första perioden. Vårt försvarsspel är mycket stabilt i alla spelytor. Det finns dock en tendens till att vi inte får kontroll på bollen i perioder.  

 

I andra perioden börjar vi på samma sätt som i första. Vi har ett par fina genomskärare som döms offside vilket var tuffa bedömningar. Efter hand som perioden fortgår börjar vi bli sena in i situationer och kommer allt oftare fel i vårt positionsspel. Vi vårdar under denna period inte bollen. Vi vinner mycket få bollar och har svårt att få bollen under kontroll. Passningarna går inte fram och vår speluppbyggnad blir lidande. Staffanstorp kommer därför in mer i matchen. Som det ofta kan bli så straffas vi. Staffanstorp gör ett enkelt mål som kommer till när en Staffanstorps spelare får stå omarkerad centralt framför vårt mål strax utanför straffområdet. Efter detta mål är det tydligt att vårt spel blir krampaktigt och vi följer inte vår spelplan. Staffanstorp genererar trots det relativt få målchanser och ingen av dem är kvalificerad. Trots detta, efter en tilltrasslad situation vid en hörna, avslutas period 2 med att vi ligger under med 2-1. Ledarna på bänken är ense om att vi är det bättre laget och att vi håller på att ge bort matchen.  

 

I pausen mellan 2:a och 3:dje perioden pratar Bahir om detta och betonar vikten av att kämpa och att hela tiden göra jobbet för varandra. Vi börjar tredje perioden starkt. Vi är bättre än i första perioden. Vi lyckas i långa perioder pressa ner Staffanstorp på egen planhalva och hindra deras speluppbyggnad tidigt. Vi vinner också boll tidigt på deras planhalva. Vi genererar ett par halvchanser. Efter en situation i Staffanstorp straffområde där vi har flera skott på mål får Patryk till sist bollen och gör 2-2. Vi håller uppe det fina spelet och Staffanstorp blir trötta och märkbart frustrerade. Detta leder till att vi får en frispark ett par meter utanför Staffanstorps straffområde. Folke väljer att slå frisparken direkt mot mål. Efter en solid träff i ribbans nederkant går bollen in i mål till 3-2. Staffanstorp försöker sig då på en forcering som egentligen inte ger dem någon riktigt bra målchans. Vi har under denna period flera tydliga kontringschanser som stannar av. När det återstår endast ett par minuter av matchen kommer Folke loss. Han slår en fin passning in i straffområdet till William som genom sitt 4-2 mål punkterar matchen. I matchepilogen lyckas Folke bli utvisad på oklara grunder. Det återstår då endast sekunder av matchen. P04 vinner med 4-2 och är därmed i sällskap med herrseniorerna obesegrade i årets seriespel. Nästa lördag möter vi Eslövs BK hemma. Eslöv är också obesegrade så här långt men om vi håller uppe det spel vi hade i första och sista perioden idag finns det goda möjligheter att även efter nästa helg vara obesegrade.  

Torns IF - LBK 2-1
2018-04-16 16:31

Det var en taggad trupp som värmde upp inför matchen mot LBK.

Spelarna var: Abdulla, Daniel R, Dara, Filip O, Folke, Frans, Hadar, Hampus, Love, Ludvig, Maksymilian, Malte F, Malte Å, Patryk och Wilmer. I början av matchen har LBK störst bollinnehav och spelet sker till stor del på vår planhalva. LBK gör till sist 1-0. Efter taktiksnack i paus hämtar vi upp spelet, följer det vi pratat om som innebär att hålla positioner, täcka upp för varandra samt jobba mer effektivt med överflyttningar. Det är stundtals flera tuffa närkamper som vi klarar bra. I andra perioden kvitterar Ludwig efter fint uppspel från högerkanten. Något senare gör Folke vårt andra mål. Publikens stöd var påtagligt och deras jubel peppade till stordåd.
I omklädningsrummet efter matchen ryktas om att det spelades hög musik samt att det var en allmänt livad stämning i laget.

Michael ”Fellini” samt Carl ”Spielberg” filmade matchen i utbildningssyfte. Vi återkommer med teoripass i vilket bitar från matchen kommer att användas.

Forza Torn!

Seriepremiär Harlösa/Goif/Löberöd - Torns IF 1-2
2018-04-09 11:12
Truppen

Kl 12.15 var det avspark i Eslöv då vi mötte Harlösa/Goif/Löberöd. 

Dagens uppställning enligt bifogad bild fr vänster: 

Hadar, Filip O, Folke, Wilmer, Daniel R, Maks, Patryk, Hampus (syns ej då han stod bakom Simon B), Wille S, Simon B, William, Abdulla och Dara. 

Vi inledde med ett något osäkert spel där vi inte kommunicerar med varandra samt frångår positioner och i första perioden tar motståndarna ledningen med 1-0. 

Efter paus inleder vi med ett starkt spel i alla lagdelar, vi rullar boll och en kort stund in på andra perioden gör vi vårt första mål. Bra lagarbete som leder till en fin assist av Hampus Kjellberg till Filip Olsson som nätar. Strax före slutet på andra perioden får Abdullah bollen strax utanför motståndarnas box, dribblar ett par gånger och gör ett fint mål.

I tredje perioden följer vi Bahirs ursprungliga taktik men det märks att vi är lite trötta samt att vi har en skadad spelare. Trots detta håller vi tätt och det blir slutresultat 1-2. 

En lysande start på 2018 års seriespel.

Fredag den 13 April möter vi LBK på hemmaplan.

Forza Torn!!

Matchrapport träningsmatch mot Staffanstorp United 24/3
2018-03-25 19:35

Bahir inleder med taktiksnack och presenterar strategi och spelplan för att vi skall få ett gott resultat. Vi följer spelplanen under första halvlek då vi håller tätt bakåt, jobbar med effektiva överflyttningar samt får igång ett fint passningsspel. Vi gör ett mål och leder en bra stund. Första halvlek löper på bra. 

I andra halvlek frångår vi en del av spelplanen vilket märks direkt. Det handlar framförallt om att vi inte håller positionerna samt jobbar mindre effektivt med överflyttningar. Staffanstorp kvitterar, gör ett mål på en straff samt avrundar matchen med ett mål i slutet. Nästa match blir som det ser ut i nuläget i samband med seriestart som sker helgen 7/8 April. Mer info kommer om detta.

På grund av att påsklovet börjat var det en en stark men till antalet minimerad trupp:

Simon B, Hadar, Hampus, Wille, Folke, Daniel L, Olle L, Daniel R, Gustav, Wilmer, Malte Å och Abdulla.

Vi ses på träningen igen den 4 April.

Glad Påsk!

Torns IF borta mot Bjärred, välförtjänt seger
2018-03-18 23:06
Trots diverse missöde inför denna träningsmatchens avspark spelar vi ett bra spel på bortaplan mot Bjärreds IF.
Snöstorm under uppvärmning vände till strålande sol efter ett tag.
P04 med hjälp av 2 spelare från 05 samt 2 spelare från motståndarlaget vinner matchen med 3-0.
Bra jobbat av er som dök upp samt hoppade in med kort varsel.
Forza Torn
Ny coach på plats
2017-11-19 16:56
Hej
Muhammad Balkhis kontrakt gick ut efter ett års flitigt arbete och Muhammad har valt att inte förlänga av privata skäl. Han hälsar att Torns IF har en särskild plats i hans hjärta och att han saknar oss. Vi tackar Muhammad för idogt arbete och en fin utveckling spel och lagmässigt sedan han tillträdde.
Vi har efter snabbt agerande från våra ungdomsansvariga Anton och Hampus rekryterat en ersättare. Vi hälsar Bahir Ahmad välkommen. Bahir är 25 år, läser på tränarutbildningen i Eslöv och har nu varit med på vår första match. Bahir kommer med start imorgon (20/11) att ha individuella spelarsamtal under träningstid.
Vi hälsar Bahir varmt välkommen och ser fram emot nya höjdpunkter med P04.
//Ledarna P04
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Föreningen, 23/04 14:17 
Föreningen, 15/04 15:10 
Föreningen, 08/03 17:50 
Föreningen, 13/12 13:36 
Föreningen, 29/11 13:48 
 
Stöd Torns IF via
Sponsorer
Facebook
Twitter
Ettanfotboll