Referat: Torns IF - Skövde AIK
Torns IF – Skövde AIK, 2-1 (1-0)
2018-06-30 21:22
Glädje i Torn efter att Astrit Seljmani nickat in segermålet i dagens match mot Skövde AIK. Foto: Göran Lenz/apb.se
Det blev ingen höjdarmatch för Torn hemma på Tornvallen idag, men man visade styrka genom att kunna vinna även när prestationen inte var på topp.
Efter fyra raka bortamatcher i cup- och seriespel så var Torn idag tillbaka på Tornvallen. Vädermässigt var det helt okej, även om Stångby bjöd på något fler moln än vad vi varit bortskämda med på sistone. Publikmässigt var det årets sämsta notering i konkurrens med fotbolls-VM och semestertider. Fotbollsmässigt var det inte en av de bättre matcherna på Tornvallen i år men det blev i alla fall tre poäng för Torns del.

Länkar:
Denna dag gjorde Skånesports reporter Christoffer Ekmark debut som kommentator på Tornvallen. Utöver det så fokuserade han mest på de nya hamburgarna. Ekmark ska dock ha beröm för att han såg samtliga mål i matchen till skillnad från Twitter-Tim som missade gästernas kvitteringsmål just på grund av att han intog en hamburgare. Att ordinarie grillmästare Leif Håkansson saknades på grund av en agilitytävling var också en av dagens stora ”snackisar”.

Nu till själva matchen. Efter några trevande inledningsminuter så skaffande sig Torn ett visst övertag och redan i den tolfte matchminuten så kunde man ta ledningen med 1-0. Tobias Karlsson stod för en fin framspelning i djupled till Astrit Seljmani till vänster i straffområdet som kunde passera gästernas målvakt när denne var på väg ut för att försöka avvärja.

Torn hade därefter mestadels ett ganska klart grepp om den första halvleken och hade några möjligheter att utöka sin ledning, men ställningen i halvtid var 1-0.

Känslan i halvtid var dock att det skulle kunna bli en scenförändring. Torn har tappat ett till synes ganska klart initiativ efter halvtidsvilan några gånger tidigare i år.

Den känslan skulle dessvärre stämma ganska bra. Torn kändes passivt i inledningen av den andra halvleken och bara en minut in i halvleken kunde gästande Skövde AIK kvittera till 1-1.

Även efter målet hade gästerna en bra period, men känslan var att Torn skulle kunna lösa det ändå, som man oftast brukar kunna göra, i synnerhet när man spelar hemma på Tornvallen. Den känslan skulle som väl var stämma den också.

I matchminut 63 var först Dino Mesic centimeter ifrån att kunna stöta in ett inspel från Astrit Seljmani. Anfallet fortsatte dock och några sekunder senare levererade Christopher Nilsson ett perfekt inlägg från vänsterkanten som Astrit Seljmani ostört kunde nicka in framför den bortre stolpen. 2-1 till Torn!

En uddamålsledning känns aldrig säker, men årets upplaga av Torns IF har specialiserat sig på att just vinna med uddamålet och så blev det även denna gång. Den andra halvleken bjöd inte på mycket skönspel och utöver målen så blev det inte någon riktigt het målchans. Matchen slutade 2-1 till Torn och tre viktiga poäng säkrades efter att man dessförinnan spelat två raka oavgjorda matcher på bortaplan i seriespelet.

Nästa vecka väntar Vapenvallen och bortamatch mot Husqvarna FF i seriespelet, söndagen den 8 juli klockan 16.00. För alla Tornentusiaster som planerar en semester i Småland så rekommenderar vi att planera in den drabbningen.

Text: Andreas Wallerstig

Tränarkommentar:

”-Det är inte lätt att vinna på beställning men idag kändes det som att det bara var en vinst som räknades. Vi är ok i första halvlek. Vi leder och vi har kontroll men i andra så är vi allt annat än bra. Vi visste att det bara var ett mål som skilde lagen åt men vi att vi skulle vara så pass passiva som vi var överraskade. Att vi sedan vinner utan att spela bra är en styrka. Vi släpper inte till någon direkt målchans över 90 förutom målet men alla vet att ett mål är ingen säker ledning. Vi vinner men vi överpresterar inte och då är det en styrka att ändå ta tre poäng.”

Text: Richard ”Kalle” Ringhov