Referat: IK Oddevold - Torns IF
IK Oddevold - Torns IF, 0-2 (0-1)
2018-07-19 00:20
Torn firar 2-0-målet inför bortaklacken. Foto: Göran Lenz/apb.se
Det blev ikväll seger på bortaplan mot Oddevold, och Torn går till sommarvila i toppen av tabellen efter att  ha tagit sin elfte seger i vårsäsongens sista match.
Se även:
Då truppen och den del av hemsidans redaktion som var på plats i Uddevalla ikväll fortfarande har ett par timmar kvar på bussresan så kommer här en sammanfattning baserad på TV-sändningen. Utifrån samtal med delar av ledarstaben kan vi dock meddela att de föreföll vara ganska belåtna efter kvällens seger.

Torn inledde kvällens match på ett utmärkt sätt och redan i den sjätte matchminuten kunde man ta ledningen efter att en omarkerad Adam Olofsson hade nickat in en hörna från vänster slagen av André Johansson.

Efter Torns ledningsmål jobbade sig Oddevold in i matchen, dock utan att skapa några direkt heta målchanser. Den första halvlekens bästa målchans utöver målet hade istället Torn genom Tobias Karlsson som fick ett bra läge i straffområdet i slutminuterna av halvleken, men avslutade utanför. 1-0 till Torn i halvtid.

Den andra halvleken var bara en minut gammal när Torn utökade sin ledning till 2-0. Astrit Seljmani vann boll till vänster på offensiv planhalva, och avancerade in i straffområdet där han kunde placera in 0-2.

Torn har inte förlorat poäng när man har haft ledningen tidigare i år, så det kändes ganska tryggt med en 2-0-ledning, dock vet man av erfarenhet när man har följt det här laget att man aldrig kan ta ut någoting i förskott. Efter drygt halva den andra halvleken tvingades hemmalaget ta en målchansutvisning när Astrit var på väg igenom på nytt. Efter det kändes det ännu mer stabilt för Torn som hade ett antal möjligheter att utöka sin ledning, medan Oddevold aldrig var riktigt nära ett reduceringsmål.

Nu njuter vi av att gå till sommaruppehåll som ett topplag. Inför säsongen var Torn en nedflyttningstippad nykomling, men med 37 inspelade poäng under vårsäsongen så lär i alla fall inte nedflyttning bli aktuellt, även om höstsäsongen skulle bli en total katastrof.

Text: Andreas Wallerstig

Tränarkommentar:
Det var en magisk kväll igår. Vi satte punkt för en helt fantastisk vårsäsong. Vi har verkligen presterat match efter match och igår var inget undantag. Jag tycker faktiskt att vi styr matchen från minut ett. Vi hade stor respekt för Oddevold som är ett riktigt bra fotbollslag men vi bestämde oss tillsammans innan matchen att nu skulle vi bara köra. Inget fegspel eller bortamatchstänk utan bara all in.

Vi får våra mål vid tidpunkter som är svåra för motståndarna att hantera och vi får då också än en gång en trygghet i vårt spel men också energi. När domaren blåser av så är det en otroligt skön känsla att vi går på sommarledighet i serieledning. Antingen ensamma i topp eller så delad ledning med Mjällby, efter deras match i helgen så vet vi.

Det är också viktigt att reflektera och njuta av situationen. Vi har jobbat stenhårt vecka ut och vecka in sedan andra veckan i januari så nu ska det bli skönt med ett uppehåll innan vi startar upp igen.

Vi har ju onekligen bäddat för en spännande höst kryddad också med svenska cupen mot IFK Göteborg.

Önskar alla en underbar sommar. Idag är det härligt att vara Tornare.