Oldboys

Referat: Torns IF - IF Lödde
Hemmapremiären avklarad!
2019-05-05 21:47
Torns Oldboys gästades av IF Lödde, ett lag som är favorittippade av många denna säsong. Bortalaget tog en tidig 0-1 ledning när ett inlägg djupt ner i banan på målvaktens högra sida ändrade riktning på hemmalagets back och ställde Carl "Greppet direkt" Sjöstedt.
Att det skulle bli ett tufft motstånd för hemmalaget stod tidigt klart då bortalaget förde matchen och Torns kinesiska mur utsattes av ett konstant tryck. Torns IF hade en sällsynt attack runt den 15:e minuten in i första halvleken som mynnade ut till en frispark cirka 30 meter från bortalagets mål. Fram steg Brian "Den danske dynamiten" Ingemann och avlossade en kanon som studsade upp precis framför målvakten och slank in i målvaktens högra hörn. Det var Brians första bollkontakt i matchen och vilken bollkontakt det var. Matchen som följdes av cirka ett 40-tal åskådare exploderade unisont i ett jubel. Efter det målet så växlade bortalaget upp ett par växlar och hemmalaget fick försvara sig med en ihärdig frenesi. Chanser avlösta varandra och till slut kunde inte hemmalaget freda sig utan ett vackert långskott dalade in precis under ribban.

Efter det målet fick Brian "Den danske dynamiten" Ingemann avbryta matchen då han vadskadad linkade av planen. En olycka kommer sällan ensam, ytterligare ett långskott letade sig in bakom hemmalagets målvakt och kort därefter vid en sällsynt omställning mötte hemmalagets vindsnabbe forward Tim "Speedy Gonzales" Nielsen en armbåge så blodvite uppstod och Tim fick även han lämna planen för att bli omplåstrad.

Det var en välbehövlig halvleksvila och hemmalaget konstaterade att de mötte ett välspelande, tungt och välorganiserat motstånd och att hårt arbete den sista halvleken väntade i kvällskylan. Kort in i andra halvlek fick Torns målvakt lämna in handduken efter en tung vrickning av sin fot. In i målet kom istället Linus Asu som uppvisade att det finns en målvaktstalang i honom. Trots flera kvalificerade räddningar så fick Linus se två bollar passera honom i mål.

Efter att domaren blåst av matchen kunde Torns IF kvittera in lagets första förlust i seriespelet men kunde konstatera att de för dagen mött ett bättre lag. Nu skall flertalet spelare behandla sina skador och sargade kroppar för att ladda om till nästa helgs bortamatch mot Marieholm.

Ett extra plus till hemmalagets gigant i försvaret Johan "John Terry" Rosdahl som stod för en makalös insats.