Ungt lag förlorade mot Landskrona BoIS
2021-02-07 21:15
Matthew Ambaye driver upp bollen. Foto: Göran Lenz/apb.se

På fredagskvällen spelade herrlaget årets andra träningsmatch i bitande kyla mot Landskrona BoIS.

Hemmalaget Landskrona BoIS tog tag i taktpinnen direkt från avspark och förde spelet. Efter att BoIS hunnit med att skapa några bra chanser dessförinnan kom matchens första mål strax innan det gått tjugo minuter. Niklas Nielsen löpte in bakom Torns backlinje och ur snäv vinkel sköt han bollen förbi en utrusande Erik Lindblom i Torns mål.

När en halvtimme var spelad började BoIS målchanser avta och Torn kunde flytta fram positionerna. Bland annat skaffade man fram en trippelhörna och och ett anfall där Adham El Youssef kom fram i ett bra läge, men hans avslut fastnade på en täckande försvarare. I den 38:e minuten kom dock kvitteringsmålet. Dylan Kosik Sulaiman vann bollen och spelade fram Kevin Harletun. Kevin trasslade sig fram genom BoIS försvar och avslutade i insidan av bortre stolpen där Jonathan Jacobsson dök upp och enkelt kunde placera bollen i mål.

1-1 stod sig den första halvleken ut och efter en kort paus där BoIS bytte ut tio spelare och Torn tre spelare var det dags för den andra halvleken. Den började på sämsta möjliga sätt för Torn och efter fem minuter stod det 3-1 till BoIS.

Torn ställde upp med ett ungt lag där också fyra provspelare fick chansen att visa upp sig. BoIS visade att de kommer med ett samtrimmat, spelande lag till Superettan 2021 där de bör klara sig betydligt bättre än sin senaste sejour på den nivån. Tyvärr rann resultatet iväg mot slutet till hela 1-6 när orken tröt hos Tornspelarna och BoIS dessutom bjöds på ett friläge och en onödig straff.

I nästa träningsmatch väntar IFK Malmö på hemmaplan. Då hoppas vi som stod vid sidlinjen i fredags att några av de spelare som saknades på plan är tillbaka i speldugligt skick och att termometern visar på åtminstone några grader varmare.