Referat: Torns IF - FC Trollhättan
Torns IF - FC Trollhättan, 3-0 (1-0)
2020-10-12 16:15
Tobias Karlsson gratuleras av Rebin Asaad och bollkallar efter sitt 2-0-mål. Foto: Göran Lenz/apb.se

Torn tog en efterlängtad seger hemma på Tornvallen när FC Trollhättan besegrades med 3-0 under söndagseftermiddagen.

Efter två förluster i rad i seriespelet var vinsten viktig.

– Förlösande. Bra känsla. Härlig vinst vid rätt tillfälle. Så kan väl matchen sammanfattas. Vi ville bryta trenden efter den tunga åttadagarsperioden och det gjorde vi. Spelarna visade gott mod och alla arbetade hårt matchen igenom, sa tränare Richard "Kalle" Ringhov.

I den första halvleken pressade Torn under stora delar ned Trollhättan på deras planhalva, men utan att det resulterade i särskilt många målchanser. Dino Mesic hade en nick i bra läge, Granit Stagova ett skott som målvakten fick sträcka ut på, och Noor Zadran vädjade efter straff i en situation.

Trollhättan hade svårt att etablera längre anfall, men deras målchanser var minst lika bra som Torns. Svante Hildeman fick göra två riktigt bra ingripanden. Först släppte han ingen retur när en bortaspelare störtade fram efter en frispark. Sen sköt Jonas Emanuelsson ett skott som tog på en försvarare och såg ut att ställa Svante, men han fick upp en arm och kunde rädda ut till hörna.

Till slut gav Torns övertag i bollinnehav resultat. Tobias Karlsson drev fram och när han fick bollen lite för långt ifrån sig glidtacklade han fram den till Noor Zadran. När Trollhättans mittback halkade kunde Noor ta sig fram till straffområdesgränsen och skjuta in 1-0 lågt vid den vänstra stolpen i den 42:a minuten.

– Trollhättan är ett bra, hårt arbetande fotbollslag. Första halvlek var ganska tempofattig och jämn. Det fanns några chanser på bägge håll men för en gångs skulle kändes det som att vi fick det där enkla målet och som därigenom gav oss medvind, tyckte Kalle Ringhov.

I den andra halvleken tryckte Trollhättan på inledningsvis för att nå en kvittering. Under en period skapade man några riktigt bra målchanser. Närmast var man i den 59:e minuten när Johan Lundgren slog ett inlägg som Jonas Emanuelsson mötte inne i straffområdet, men hans avslut gick strax utanför stolpen. Den här matchen föll Torn dock inte lika långt ned som man gjort i ledning i vissa matcher tidigare och en kvart in på andra halvlek började man ta tillbaka initiativet igen.

I den 71:a minuten ökade Torn på sin ledning. Tobias Karlsson, som matchen igenom vunnit massor med dueller på mittplan, sprang fram och bröt Trollhättans uppspel högt upp i plan. Tobias spelade ut till Dino Mesic som försökte placera in bollen vid den bortre stolpen. Simon Forslund i Trollhättans mål fick fingrarna på skottet och Tobias som fullföljt sin löpning kunde rulla in returen i tom bur. Det var Tobias första mål i årets seriespel och därmed har elva olika spelare gjort mål för Torn i Ettan Södra 2020.

I den 88:e minuten stod Eddie Tran för en fin prestation. Först var han rörlig och löste Trollhättans press på ett vackert sätt och sen när anfallet skulle avslutas hade han löpt upp till straffpunkten. Där kunde han enkelt placera in bollen till 3-0 efter att Dino Mesic passat bollen inåt bakåt till honom.

– I andra halvlek tycker jag bara det var ett lag på plan och slutresultatet talar sitt tydliga språk. Sett över 95 minuter vinner vi rättvist, summerade Kalle Ringhov resultatet.

När det de senaste dagarna pratats om en förlusttrend som måste brytas är det lätt att glömma att detta var Torns tredje raka seger på hemmaplan i seriespelet. Nu är den täta perioden med sju matcher på 23 dagar över och nästa match är inte förrän på lördag. Då kommer serieledande IFK Värnamo på besök till Tornvallen.

– Skönt att ha en vecka utan match. Så nu kan vi helt fokusera på lördagens match mot Värnamo, konstaterade Kalle Ringhov.

Fotboll skall ses live! Missa inte möjligheten att vara en av de 50 som ser lördagens match mot IFK Värnamo på plats, 100 kr/biljett för vuxna och 50 kr/biljett om du är under 18 år.

Har du inte möjlighet att ta dig till Stångby så kan du som vanligt se matchen på TV istället:
Stödet från våra supportrar betyder enormt mycket. Så fortsätt gärna att stötta oss i dessa corona-tider: