Referat: Skövde AIK - Torns IF
Skövde AIK - Torns IF, 1-1 (0-1)
2020-09-14 17:00
Dardan Mustafa placerar in Torns ledningsmål på volley. Bild: SportExpressen Play.

I den 17:e omgången spelade Torn oavgjort på bortaplan mot Skövde AIK.

Regnet vräkte ned i Skövde på lördagen. När lagen möttes två veckor tidigare i Stångby höll en vattenläcka i ena straffområdet på att skjuta upp matchen. Det löste sig och en ganska jämn match slutade 2-2. Nu var det inte mycket man kunde göra åt vattnet och en timme innan avspark beslutades det att matchen skulle flyttas till en konstgräsplan bredvid huvudplanen.

Torn hade gjort en del förändringar efter att ha stått för en dålig halvlek senast mot Tvååkers IF. Bland annat spelade man med två anfallare och Dino Mesic fick ta plats bredvid Dardan Mustafa. Torn inledde matchen mycket bra och tog tag i bollinnehavet. Kanske var det den förändrade formationen, kanske var det en allmän revanschlusta, men oavsett orsak var det ett klart piggare lag än i senaste matchen.

– Tycker vi följde det vi satt upp inför matchen. Mycket bättre insats än första halvlek förra lördagen.Tycker också att gruppen tog sig an de förändringar vi gjorde i veckan på ett mycket bra sätt. Sedan vill vi givetvis mer, speciellt poängmässigt, sa tränare Richard "Kalle" Ringhov.
I den 11:e minuten tog Torn ledningen med ett mycket vackert mål. Dylan Kosik Sulaiman slog ett inlägg diagonalt över hela Skövdes backlinje där Dardan Mustafa kom löpande och på volley sköt bollen i mål i bortre gaveln.

Efter Torns ledningsmål kom Skövde in i matchen bättre. Torn sjönk ned i planen och även hemmalaget började ha längre anfall. Båda lagen skapade några halvchanser. Bästa läget innan paus hade Skövde när Villiam Granath nickade i bra läge, men Svante Hildeman parerade till hörna.

När den andra halvleken började höll Torns ledning bara i knappt 10 minuter. I den 52:a minuten slog Skövde ett inlägg där det kändes som att Torn först hade kontroll på situationen, men sen inte lyckades få undan bollen vare sig i första, andra eller tredje läget. Till slut kunde Mikael Mörk istället peta in bollen från nära håll. Efter kvitteringen blev resten av matchen en jämn tillställning där de riktigt vassa chanserna var få.

Skövde hade ett bra läge att ta ledningen i den 60:e minuten när Amar Muhsin nickade ett inlägg tätt utanför stolpen.

Mot slutet satsade Torn offensivt för att försöka bryta trenden med oavgjorda matcher. I den 78:e minuten bröt Tobias Karlsson hemmalagets uppspel högt upp i plan och spelade bollen till nyinbytte Noor Zadran. Noor gick på skott strax utanför straffområdet och det var inte långt borta från att bollen letade sig in i krysset. Men det blev inga fler mål och matchen slutade 1-1. Ett resultat som summerat över 90 minuter speglar matchen väl.

– Nu har vi en hel träningsvecka som gör att vi kan gnugga vidare och det känns bra, avslutar Kalle Ringhov efter matchen.

I nästa omgång väntar FC Linköping City på hemmaplan. Matchstart klockan 15:00 lördagen den 19:e september på Tornvallen i Stångby. Välkomna!