Referat: Torns IF - Skövde AIK
Torns IF - Skövde AIK, 2-2 (1-0)
2020-08-31 13:38
Noor Zadran gratulerar Dylan Kosik Sulaiman till hans första mål i matchen. Foto: Göran Lenz/apb.se
Lördagens hemmamatch mot Skövde AIK slutade 2-2.
Det blev en dramatisk upptakt till matchen då kommunen dagarna innan grävt i ena straffområdet så att varken domare eller motståndare ville godkänna spelplanen. Men efter en heroisk insats från några av klubbens ideella krafter lyckades hårt arbete till slut ordna till så att planen blev spelbar och godkänd.

Även om lagen inledde med att dela ganska jämnt på bollinnehavet så var det hemmalagets anfall som kändes farligast. Redan i den andra minuten kom Torn i en omställning tre mot en efter att en Skövdespelare misslyckats med att få undan bollen när en offensiv hörna nickades ut. Men Torn slarvade med den avgörande passningen och det blev inget resultat av den möjligheten.

Torn tog ledningen in den 22:a minuten. Tobias Karlsson fick bollen av Eddie Tran som dribblat sig inåt mitten från sin kant. Tobias spelade upp bollen till Dardan Mustafa som för ovanlighetens skull fick mycket tid på sig att vända upp. Dardan lyfte in bollen bakom Skövdes backlinje till en diagonallöpande Dylan Kosik Sulaiman, som bröstade bollen förbi en utrusande målvakt och sköt den i mål.

Mot slutet av den första halvleken började Skövde få lite tryck i jakten på en kvittering och radade upp en del hörnor. Men lagen gick till halvtidsvila med Torn i ledningen med 1-0.

– Då var det oavgjort igen. Vad ska man säga? Tycker vi äger första halvlek och borde då gjort något mål till, sa Richard "Kalle" Ringhov.
Den andra halvleken inleddes som den första slutade, med en Skövdehörna. De hade haft fem resultatlösa hörnor i den första halvleken, men i den andra gav de resultat. Torn fick vid första stolpen inte undan en lågt slagen hörna och istället touchades bollen vidare till Villiam Granath som från nära håll smällde upp den i nättaket och så var det 1-1 i den 47:e minuten.

Efter sin kvittering fortsatte Skövde att styra spelet och Torn hade sin svagaste period i matchen. I den 57:e minuten fick Skövde sin sjunde hörna. Mikael Mörk nickskarvade den ned mot mål där Amar Muhsin stod och stötte in bollen.

– Vi pratar i halvlek om att det kan svänga snabbt, vilket det också gjorde då vi blir lite av bolltittare på två hörnor. Vi lämnar också över taktpinnen till Skövde och den tog dom gärna över, konstaterade en aningen frustrerad Kalle Ringhov.
När chocken lagt sig över att gästerna var i ledningen började Torn skapa målchanser igen. Kvitteringen kom också ganska snabbt i den 64:e minuten. Rebin Asaad tog sig runt på högerkanten och spelade inåt bakåt till Dylan Kosik Sulaiman som behärskat sköt sitt andra mål för dagen, 2-2.

Torn hade därefter tre bra målchanser som kunnat ta hem segern. Efter ett flipperspel i Skövdes försvar gick bollen till Rebin Asaad, men en bortaförsvarare hann täcka hans avslut så det gick över ribban och ut till hörna. Hugo Barsne dribblade sig fram från högerkanten och fick i bra läge iväg ett skott mot första stolpen som tvingade Skövdes målvakt Markus Fröjd till en fin enhandsräddning. På övertid fick inbytte Dino Mesic ett bra skottläge precis utanför straffområdet, men bollen gick tätt utanför stolpen.

Det blev inga fler mål. Matchen slutade alltså 2-2, vilket summerat över hela matchen känns ganska rättvist.

– Jag tycker att vi kommer tillbaka starkt genom att kvittera och vi har också chanser att avgöra, men vi får också erkänna att Skövde också kunde avgjort. Skövde är ett tungt och robust lag att möta och är bättre än sin tabellplacering, avslutade Kalle Ringhov sina tankar efter slutsignalen.
På onsdag är det match igen. Då väntar ett publikfritt Lundaderby nere på Klostergårdens IP mot Lunds BK.

– Nu går vi vidare inför derbyt på onsdag, hälsar Kalle Ringhov.
Avsparken i derbyt mot Lunds BK är klockan 19:00. Då får ni inte missa att slå er ned hemma framför TV:n och swisha in ert stöd till Torns IF.