Referat: Torns IF - Oskarshamns AIK
Torns IF - Oskarshamns AIK, 2-0 (1-0)
2020-08-18 10:00
Glädje efter att Granit Stagova gett Torn ledningen. Foto: Göran Lenz/apb.se
Efter tre oavgjorda seriematcher i rad kom äntligen en vinst när Torn i lördags besegrade Oskarshamns AIK med 2-0 hemma på Tornvallen.
Torn startade betydligt piggare än senast mot Eskilsminne och stod för en bra första halvlek. Lagen turades om att föra spelet, men perioderna där Torn hade initiativet var längre och kändes aningen farligare. I den 39:e minuten tog Torn ledningen på en vacker frispark. När Oskarshamn förväntade sig ett inlägg i luften spelade Dylan Kosik Sulaiman in bollen längs marken till en omarkerad Granit Stagova som ensam med målvakten sköt bollen i mål.

Den andra halvleken inleddes med att Oskarshamn tryckte på för ett kvitteringsmål och ju längre tiden led desto mer tillbakatryckta blev Torn. Det var nära kvittering ett flertal gånger men oftast avvärjde Tornspelare de farliga lägena genom uppoffrande försvarsspel. Närmast var det i den 57:e minuten när Filip Jägerbrink nådde högst på ett långt inkast från Anton Agebjörn, men Jägerbrinks nick tog i insidan av stolpen och ned i famnen på Svante Hildeman i Tornmålet.

Torn hade ett antal omställningslägen, men det var tufft att i den pressande värmen att göra alltför många långa löpningar. I den 76:e minuten gjorde Torn ett dubbelbyte och Victor Sköld och Noor Zadran kom in. Det gav resultat efter bara ett par minuter då Victor spelade ut bollen till Noor som sprang ifrån Oskarshamns försvar, vek in framför mål, och ökade Torns ledning till 2-0. Därmed kom Oskarshamns anstormning av sig och drygt tio minuter senare blåste domaren av matchen.

– Äntligen en vinst och en riktigt skön sådan. Vi sliter över 90 minuter. Första halvlek är bra från vår sida och vi fick den lite som vi hoppats på, att lugnt och metodiskt hålla i bollen och absolut inte stressa och slå bort en massa passningar, sa Richard "Kalle" Ringhov.

– Sedan blir det jobbigt i andra halvlek när Oskarshamn jagar kvittering. Vi får jobba hårt utan boll och stundtals är vi nertryckta långt och djupt i plan. Vi gör fyra byten och sätter dit det förlösande 2-0-målet. En effektiv lagseger, tycker Kalle Ringhov efter att hela truppen bidragit till vinsten.
Detta var den fjärde matchen på 12 dagar för Torns del och det har emellanåt synts att vissa spelare varit slitna. Nu är det åtta dagar till nästa match och det kan nog behövas för då väntar en rejäl utmaning i form av serieledarna Värnamo IF på bortaplan.

– Nu får vi en hel vecka som inte är hackad. Fyra träningar där vi först på måndag jobbar med återhämtning och sedan stegrar vi de andra inför söndagens utmaning då vi åker till Värnamo för att där möta serieledaren, konstaterar Kalle Ringhov.