Referat: Torns IF - Utsikten
Torns IF - Utsikten, 4-0 (3-0)
2020-07-13 09:40
Glädje och förvåning i Torn efter att Niklas Nilsson återigen gjort mål från egen planhalva. Foto: Göran Lenz/apb.se
På förhand förväntades en mycket svår match för Torn, men så blev det inte. Torn tog tag i taktpinnen direkt och dittills obesegrade Utsikten lyckades inte få igång sitt spel förrän Torn tagit en rejäl ledning. Matchen slutade med en klar seger med 4-0.
– Vi genomför matchen på ett utomordentligt sätt. Ett styrkebesked skulle jag vilja påstå. Det kändes som att vi hade kontroll från minut ett. Vi vann närkamperna och andrabollarna och kom i våg efter våg. Vi värderade bra när vi skulle vila och när vi skulle ställa om, vilket vi pratat om i veckan. Också skönt att se att vi är där vi ska vara rent fysiskt. Vi har bra ork hela matchen och bytena vi gör under matchen påverkar inte vårt spel utan de som kommer in kör bara på, sa en nöjd Richard "Kalle" Ringhov efter matchen.

I matchinledningen tryckte Torn på och redan i den 9:e minuten tog sig Dardan Mustafa igenom till ett bra läge, men målvakten styrde hans avslut till hörna. I den 14:e minuten tog Dardan sig in med bollen i straffområdet igen och föll efter en tröjdragning. Domaren blåste straff. Dardan tog själv hand om straffen och slog en hård straff som Axel Wibrån i Utsiktens mål gick åt rätt håll på men inte kunde nå. 1-0 till Torn.

Det dröjde bara ett par minuter innan hemmalaget utökade sin ledning. Torn pressade högt och vann bollen. Rebin Asaad slog ett inlägg mot bortre stolpen där Noor Zadran försökte avsluta på volley, men han fick en snedträff så att bollen gick i en hög båge över hans försvarare. Medan de flesta undrade vart bollen tagit vägen så sprang Noor påpassligt fram och spelade in den till Dardan som kunde stöta in bollen i öppet mål till 2-0.

I den 25:e minuten satte Utsikten press på Niklas Nilsson som 15 meter in på egen planhalva drog iväg en rensning som till allas förvåning studsade över bortamålvakten och in i mål till 3-0. Det målet har väckt uppmärksamhet eftersom det inte var första gången Niklas gjorde mål från egen planhalva.

Den andra halvleken inleddes med att Utsikten försökte komma tillbaka in i matchen. Nästan direkt slog de en frispark som Svante Hildeman fick enhandsrädda nere vid stolproten. I den 59:e minuten fick Utsikten frispark i bra läge en bit utanför straffområdet. Återigen slog de en väldigt bra frispark, den här gången över muren mot det vänstra krysset och Svante fick göra ännu en mycket fin räddning för att behålla nollan bakåt.

Torn föll inte lika lågt ned som de gjort i ledning hittills under säsongen utan höll uppe spelet bra och fortsatte ha längre anfall med jämna mellanrum. Förutom frisparkarna skapade Utsikten två målchanser vid ett par inspel, men de fick inte till avsluten i bra lägen.

Istället kunde Torn utöka till 4-0 på en omställning i den 65:e minuten genom Noor Zadran som vände bort en försvarare och behärskat rullade in bollen vid närmsta stolpen. Det blev också slutresultatet. Torn har därmed vunnit tre hemmamatcher i rad med den imponerande målskillnaden 10-0. Samtliga dessa segrar har varit mot Göteborgslag och vår målvakt Svante Hildeman försökte förklara hur det gått till.

Det återstår två matcher innan serien tar sommaruppehåll. På onsdag väntar Tvååkers IF på bortaplan och sen är det dags att möta Landskrona BoIS hemma på Tornvallen på lördag.

– Nu går vi in i en intensiv vecka och jag tror och hoppas alla vet vad som väntar. Två tuffa matcher, men där jag tycker att vi just nu har en stabil grund att stå på, vilket känns mycket bra. Vi måste värdera hur vi ska träna denna vecka. Träning måndag, torsdag och fredag och sedan matcher onsdag och lördag. Det kräver att vi har koll på spelarna och deras status, betonar Kalle Ringhov.

Vi får väl se hur laget formeras denna gång när matcherna återigen kommer tätt. Jämfört med förra helgens match mot Linköping gjordes två ändringar i startelvan mot Utsikten. Adam Olofsson och Hugo Barsne startade, medan Granit Stagova och Aron Már Brynjarsson fick börja på bänken den här gången.

– Vill också säga att det är imponerande att se att de spelare som inte spelar löper själva efter matcherna och det visar på hur hårt alla jobbar. Det visar också att alla drar åt samma håll och det är också en mycket viktig ingrediens när man som grupp ska ta sig igenom ett seriespel, sa Kalle Ringhov om bredden i truppen.

Nästa match spelas onsdag 15 juli med avspark klockan 19:30 på Övrevi IP mot Tvååkers IF.

• TV: Se Tvååkers IF - Torns IF via Sydsvenskan. Länk till sändningen kommer på våra sociala medier senast en timme innan avspark.
  • Vi uppmanar alla att köpa fiktiva matchbiljetter genom att swisha 20 kr/styck till 123 515 29 62. Slå dig ned hemma för att se oss spela och stötta Torn!