FK Karlskrona - Torns IF, 1-1 (1-1)
2020-06-18 14:07
Eddie Tran (nr 4) ser sitt skott gå in i krysset. Bild från SportExpressen Play.
Torn spelade på onsdagskvällen 1-1 på bortaplan mot FK Karlskrona.
Efter ett långt uppehåll är nu två omgångar spelade på kort tid i årets Ettan Södra. För Torns del har det varit två matcher där man varit laget närmast segern men fått nöja sig med 1-1.

Torn stod för en mycket bra första halvlek där man förde spelet och skapade en del chanser.

I den 12:e minuten sprang sig Noor Zadran fri, men i sista stund blev han stressad av jagande försvarare och hemmamålvakten kunde enkelt ta hand om avslutet. I den 28:e minuten sög Dardan Mustafa fast bollen i straffområdet och spelade den i sidled till en bra placerad Granit Stagova som fick se sitt avslut gå tätt utanför stolpen.

I den 33:e minuten gav Torns övertag slutligen resultat. Hugo Barsne och Rebin Asaad tog sig elegant fram på högerkanten. Bollen gick ut i plan till Eddie Tran som tvåfotsdribblade sig förbi en försvarare innan han ett par meter utanför straffområdet sköt in 1-0 i målvaktens högra kryss.

När halvleken närmade sig sitt slut tappade Torn bollen olyckligt på mittfältet och innan man hunnit organisera upp laget igen hade Karlskrona ställt om. Bollen passades till Willam Hallgren som strax utanför straffområdet kvitterade med ett skott i bortre burgaveln. 1-1 var ett faktum och lagen hade stått för varsitt mycket vackert mål.

Kvitteringen kom på den första halvlekens sista spark och under halvtidsvilan var frågan om Torn skulle fortsätta dominera matchen i andra halvlek eller om Karlskrona skulle få upp farten av sitt kvitteringsmål. Svaret blev inget av det. I den andra halvleken sjönk tempot och kvaliteten och målchanserna uteblev under långa perioder.

De avslutande tio minuterna fick Torn lite bättre fart på spelet igen och skapade ett par chanser. I den 88:e minuten var det nära för två av Torns inhoppare. Dylan Kosik Sulaiman tog sig runt på kanten och spelade in bollen mot en fri Patrik Östlund, men bollen tog på en försvarare och var nära att resultera i ett självmål. I matchens sista anfall spelade Alan Asaad in bollen till Dardan Mustafa som vände upp nära mål, men hans skott gick högt över och matchen slutade 1-1.

Tränare Richard "Kalle" Ringhov var frustrerad efter att laget för andra matchen i rad bara fått med sig en poäng.

– Med risk för att bli tjatig så är matchen igår som den första matchen. Vi skapar tillräckligt för att vinna matchen och vi släpper knappt till något. Enda skillnaden var att igår var vi bäst i första halvlek, i förra matchen var vi bäst i andra halvlek. Känns tungt att inte få utdelning och känslan efter matchen var nästan som att vi förlorat. Klart att det blir jobbigt att släppa till en kvittering fem sekunder innan halvtidspausen. Det känns som att vi gör vad vi kan för att gå för vinst men tyvärr så räcker det inte till tre poäng. Det är trots allt målen som räknas, konstaterade Kalle Ringhov.
Kanske berodde den svaga andra halvleken på att båda lagen blev ängsliga att förlora, kanske berodde den på att spelarna ännu inte är i form att hålla tempot uppe i 90:e minuter när matcherna kommer så här tätt. Det får vi se redan nu till helgen för då är det match igen.

– Nu får vi lägga detta till handlingarna, ställa huvudena rätt och sedan ta oss an Qviding på söndag, sa Kalle Ringhov och blickade framåt.
Missa inte sändningen av matchen på söndag 21 juni mot Qviding FIF med avspark kl 16:00 hemma på Tornvallen.

• TV: Matchen sänds av Sydsvenskan här.
  • Vi uppmanar alla som ser sändningen av matchen att stötta Torns IF genom att swisha 20 kronor till 123 515 29 62 för en fiktiv matchbiljett. I dessa tider har vi inga publikintäkter och TV-avtalet ger inte pengar till klubbarna så vi hoppas på ert stöd medan vi satsar på att bjuda er på fin fotbollsunderhållning hemma i soffan.