Herr

Referat: Torns IF - Assyriska Turabdin IK
Oavgjord premiär mot Assyriska Turabdin IK
2020-06-15 17:40
Dardan Mustafa gjorde Torns kvitteringsmål i den andra halvleken. Foto: Göran Lenz/apb.se.
Torn hamnade i ett tidigt underläge i söndagens premiär i Ettan Södra 2020 mot Assyriska Turabdin IK från Jönköping. I andra halvlek tog hemmalaget över spelet mer och mer efterhand, men det räckte inte längre än till en kvittering och matchen slutade 1-1.
Torn startade matchen piggt och skaffade fram ett skott i burgaveln och två hörnor innan det spelats två minuter. I den tionde minuten kom Torns bästa målchans i den första halvleken. Ett vackert kombinationsspel på högerkanten avslutades med att Rebin Asaad spelade in bollen till Noor Zadran som smugit sig in centralt från sin vänsterkant, men Noor fick se sin halvträff rulla precis utanför stolpen.

Efter de inledande tio minuterna spelade Assyriska upp sig och resten av halvleken var en jämn och ganska chansfattig affär. Ett mål blev det dock, och det var gästerna som stod för det. I den 18:e minuten lyckades Torn inte nicka bort en hörna och vid den bortre stolpen dök istället en omarkerad Adam Lindström Leister upp och nickade bollen i mål.

I den andra halvleken dominerade Torn bollinnehavet, medan Assyriska såg ut att försöka bevaka sin ledning. Även om tålamodet brast ibland och det blev några onödiga långbollar, så skapade hemmalaget en hel del fina anfall. Torn lyckades också bättre och bättre med sitt presspel ju längre matchen led så att Assyriska i perioder tvingades stå väldigt lågt på egen planhalva.

Kvitteringen kom efter ett vackert anfall i den 55:e minuten. Niklas Nilsson hittade ut till Eddie Tran på vänsterkanten med en längre boll och Eddie spelade vidare till Noor Zadran som tog sig ned till kortlinjen och spelade bollen inåt bakåt. Där gick bollen förbi både en framstörtande Rebin Asaad och täckande försvarare till Dardan Mustafa som stötte in sitt första mål i torntröjan.

Mot slutet av matchen tryckte Torn på för ett segermål. Gästernas Tarek Alnator blev utvisad i den 79:e minuten efter två gula kort i tät följd. Med en man mer på plan ökade Torns övertag ett snäpp till.

I den 86:e minuten hade Torn en trippelchans. Inbytte Granit Stagova löpte sig fri på en boll i djupled, men Assyriskas målvakt Vilson Cakovic kom ut snabbt och räddade friläget. Bollen gick tillbaka till Granit som spelade inåt till Rebin Asaad. Vilson Cakovic hann med en snabb sidledsförflyttning och fick en hand på Rebins skott och bollen gick vidare till Dardan Mustafa. Dardan fick iväg ett skott som räddades av två försvarare i målområdet. Där var det ytterst nära, men fortsatt 1-1 och det får bortalaget tacka sin målvakt för.

I den 90:e minuten hade Torn ytterligare ett bra läge att avgöra. Rebin Asaad väggspelade sig in i straffområdet med hjälp av Granit Stagova och fick iväg ett skott som gick tätt utanför stolpen. Närmre än så kom inte Torn segern och matchen slutade 1-1.

– Sett över 90 minuter är jag missnöjd med resultatet, men nöjd med insatsen. Första halvlek är rätt så jämn, men i andra så är det bara ett lag på plan. Jag tycker vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Spelarna gör en bra insats, det är bara pricken över i:et som saknas, kommenterar Richard "Kalle" Ringhov premiärinsatsen.
Det var mycket som var ovisst inför premiären när inga lag spelat träningsmatcher på ett par månader.

– Många frågetecken rätades ut. Vi visste inte riktigt var vi stod rent fysiskt, men här såg vi att de sista 20 så var vi absolut starkast. Vårt spel tyckte jag var bra i andra halvlek, men i första så hittade vi inte riktigt rätt, fortsätter Kalle Ringhov och tycker det är skönt att matcherna äntligen är igång.
En sak som fortfarande är oviss är hur lagen kommer lyckas med att hantera det täta matchandet i årets serie.

– Ja, nu gäller det att ladda om. Dags för ny drabbning redan på onsdag, avslutar Kalle Ringhov.
På onsdag spelar Torn på bortaplan mot FK Karlskrona som är tillbaka i Ettan efter en säsong i division 2. Avspark kl. 19:30 på Västra Mark IP.