Referat: Torns IF (1) - Malmö FF (Allsv)
Förlust i DM-finalen mot Malmö FF
2019-10-26 11:00
DM-finalen spelades en fin höstkväll i elljus på Tornvallen. Foto: Göran Lenz
Torn förlorade årets DM-final med 2-0 mot Malmö FF som spelade med sitt P19-lag förstärkt med tre spelare från seniortruppen.
540 personer kom till Stångby och Tornvallen för att se DM-finalen mellan Torns IF och ett talangfullt Malmö FF.

MFF inledde matchen klart bäst och satte en intensiv, hög press som ett överraskat hemmalag hade svårt att spela sig ur. I den 15:e minuten kom MFF i en snabb omställning som Sebastian Nanasi avslutade med ett skott nere vid stolpen. 1-0 till MFF.

Mitt i hemmalagets press hade Torn en bra kvitteringschans när Anton Kinnander bröstade ned bollen till Oscar Ahlgren i öppet läge men bollen gick utanför stolpen. Efter en halvtimme mattades MFF och Torn började ta över matchen.

I andra halvlek förde Torn spelet men skapade få chanser. Istället var det MFF som gjorde andra halvlekens enda mål. När Torn satsade allt framåt kom Amin Sarr i den 78:e minuten fri från egen planhalva. Ensam med Felix Jakobsson i Tornmålet gjorde Amin inget misstag när han rullade in 0-2. Mot slutet av matchen trodde alla att Torn skulle reducera när Ludvig Bergman nickade en hörna mot mål, men där dök MFF:s tredjemålvakt Mathias Nilsson upp och bjöd publiken på en fantastisk räddning istället.

MFF ställde upp med sex spelare födda 2002 i startelvan. Efter matchen valde MFF:s tränare Roland Larsson att lyfta fram en av dem, David Edvardsson, för hans insats under matchen. Vi noterar att David mötte Torn redan förra säsongen då han startade för Grebbestads IF i matchen i Divison 1 Södra mot oss i Bohuslän.

För Torns del ligger fokus nu på de två sista omgångarna i årets seriespel för att säkra nytt kontrakt till nästa år.

Text: Markus Ringnér