Referat: Torns IF - Kristianstad FC
Seger mot Kristianstad FC i höstpremiären
2019-08-05 17:00
Glädje i Torn efter att Patrik Östlund nickat in 2-0. Foto: Göran Lenz/apb.se.
Efter det månadslånga sommaruppehållet inledde Torn höstens seriespel med att besegra Kristianstad FC med 2-0.
De 299 personer som kommit till Tornvallen en söndag i semestertider fick se Torn spela fotboll på ett sätt som ger oss Tornare hopp om en väldigt trevlig höstsäsong. Efter en lite trevande start där gästerna bland annat skaffade sig två hörnor i inledningen tog Torn över spelet.

Redan i den 8:e minuten tog Torn ledningen. Alan Asaad sökte ett väggspel centralt med Dylan Kosik Sulaiman. Hårt trängd lyckades Dylan få tillbaka bollen till Alan som avancerade förbi ett par KFC-spelare till straffområdesgränsen där han med ett elegant vänsterskott placerade bollen i mål högt, tätt intill målvaktens högra stolpe. Torns hittills enda nyförvärv i sommarens pågående transferfönster presenterade sig därmed direkt för hemmapubliken med ett mål i sin första seriematch i Torntröjan.

Torn fortsatte att skapa chanser och i den 34:e minuten utökade man sin ledning. Alan Asaad slog en hörna på vilken Patrik Östlund löpte mot första stolpen och nickade bollen i mål i det främre krysset. Hemmalaget gick till paus med en övertygande 2-0-ledning.

Det finns alltid en viss nervositet när en serie startar om så tränare Richard "Kalle" Ringhov var lättad:

– Otrolig lättnad med tre poäng så här i uppstarten. Tycker vi styr och äger matchen större delen av första halvlek. Vi fick det lite dit vi ville med våra omställningar mot deras trebackslinje. Gång på gång kom vi i vågor, dock utan att få dit bollen. De två målen vi gör är dock riktigt bra fotbollsmål. Vi skapade för att göra fler mål men tyvärr så var vi inte kliniska och tillräckligt effektiva.
Andra halvlek höll inte alls samma kvalitet som den första. KFC dominerade bollinnehavet utan att skapa chanser, samtidigt som de lämnade enorma ytor att ställa om i. Torn å sin sida såg ut att springa sig trötta i omställning efter omställning. Kanske blev hemmaspelarna lite för ivriga att göra fler mål när det hela tiden uppenbarade sig väldigt klara kontringslägen, istället för att vila med bollen lite oftare.

Efter att Torn misslyckats med att definitivt punktera matchen kom till slut en klar målchans för KFC, men först i den 88:e minuten. Felix Jakobsson tvingades till en jätteräddning när Teddy Bergqvist sköt från strax utanför målområdet. Några fler mål blev det dock inte i matchen och Torns halvtidsledning stod sig alltså till slutsignal.

– I andra halvlek känns det som en konstig fotbollsmatch. Vi har lägen gång på gång att ställa om, men det kändes också som att tisdagens 120 minuter långa DM-match fortfarande spökade. Vi tröttnade och det brukar vi inte göra. Dock släppte vi inte till några direkt heta chanser förutom en som Felix gjorde en kanonräddning på, sa Kalle Ringhov när slutsignalen gått.
Med höstpremiären avklarad var Kalle Ringhov inte alltför bekymrad över prestationen i andra halvlek:

– Vi drar dock inte för stora växlar av att vi tröttnade. Vi hade ett antal spelare som var aningen justerade och med infektion på flera i truppen så var det inte konstigt att det såg ut som det gjorde sista halvtimmen.
Det återstår 13 omgångar av serien. I och med segern skaffade sig Torn lite avstånd mot botten av tabellen, samtidigt som man nu bara har sex poäng upp till kvalplatsen till Superettan.

– Vi fick den start vi eftersträvade och detta ger oss energi framöver, sa Kalle Ringhov avslutningsvis.
Närmast väntar Assyriska Turabdin IK på bortaplan i Jönköping med matchstart kl 16 nu på lördag 10 augusti.

Text: Markus Ringnér