Referat: Torns IF - Oskarshamns AIK
Torns IF - Oskarshamns AIK, 2-2 (1-1)
2019-07-01 15:30
Dylan Kosik Sulaiman jublar efter att ha kvitterat i slutsekunderna. Foto: Göran Lenz/apb.se
Det var med blandade känslor som man lämnade Tornvallen i lördags. Ännu en gång blev det ett 2-2-resultat efter en spännande och välspelad match mellan två lag som båda bjöd upp till kamp.
Känslan var att Torn kunde ha skaffat sig ett rejält grepp om matchen i den första halvleken, men som matchen utvecklade sig och med ett kvitteringsmål på vad som skulle bli matchens sista spark så var det trots allt en ganska positiv känsla efter slutsignalen. Det tog också Richard "Kalle" Ringhov fasta på i sin kommentar efter matchen:

– Kluven efter det oavgjorda resultatet. Dels besvikelse över att vi inte kan stänga matchen sett till våra chanser men också otroligt starkt att fortsätta kämpa och jobba och få till ett oavgjort resultat med 10 sekunder kvar. Vi var uträknade men kom tillbaka.
Torn var det lag som inledde matchen klart bäst och efter 20 minuters spel fick vi också se ett vackert ledningsmål för hemmalaget. Lagkapten Niklas Nilsson startade ett uppspel från eget straffområde och på mittplan tog Anton Kinnander skickligt emot bollen och spelade den i sidled till Dylan Kosik Sulaiman med en fri yta framför sig. Dylan avancerade några meter in på offensiv planhalva innan han spelade ut bollen till Niclas Lundberg på vänsterkanten. Lundberg utmanade sin försvarare och kunde därefter få till ett riktigt bra avslut ur ganska dålig vinkel och bollen gick i mål uppe vid det närmaste krysset. 1-0 till Torn!

Torn fortsatte att skapa möjligheter och i den 29:e minuten hade man ett ypperligt läge att utöka sin ledning. Adam Olofsson stod för en brytning och ett fint samarbete med Mouhammed Ali-Dhaini innan han spelade fram Niclas Lundberg till vänster i offensivt straffområde. Lundberg spelade in bollen till Anton Kinnander i ett jätteläge framför mål, men dessvärre gick avslutet över.

En under långa stunder riktigt bra halvlek av Torn skulle dock få en riktigt tråkig avslutning. Först skadades Niklas Nilsson i en duell utanför eget straffområde och innan Torn hade hunnit få in en ersättare på planen så kunde Oskarshamn kvittera. I den andra övertidsminuten fick gästerna utdelning på en hörna. Hörnan slogs från vänster och vid den bortre stolpen kunde en helt omarkerad Johan Niklasson nicka in 1-1 för gästerna, vilket också var resultatet i halvtid.

Andra halvlek skulle komma att se annorlunda ut. Det var gästerna Oskarshamn som inledde halvleken klart bäst. I den 54:e minuten var gästerna också riktigt nära ett ledningsmål. Efter ett fint uppspel utmanade Oskarshamn från högersidan och spelade in bollen till Filip Jägerbrink som fick ett utmärkt skottläge centralt från straffområdeslinjen. Jägerbrink försökte placera in bollen, men prickade den vänstra stolpen.

Efter gästernas starka inledning gick matchen under en period in i en handbollsliknande fas där lagen bytte målchanser med varandra.

Det saknades som sagt inte möjligheter och så småningom skulle det komma ytterligare mål. I den 83:e minuten kunde gästerna ta ledningen med 2-1. Upprinnelsen till målet var en situation där Dylan Kosik Sulaiman blev bryskt nedgjord vid sidlinjen på mittplan, domaren lämnade fördel och lät spelet fortgå. Torn kunde dock inte dra nytta av fördelen som istället blev till en stor nackdel. Oskarshamn vann boll på egen planhalva och skickade upp en lång boll på nyligen inbytte Oliver Stojanovic Fredin som stod för en bra aktion när han kom runt och fick in bollen framför mål där Christopher Christensson kastade sig fram och stötte bollen i mål från nära håll.

Därefter inleddes en intensiv kvitteringsjakt för Torn. I den 87:e minuten fick Oscar Ahlgren chansen att avsluta centralt i straffområdet, men bollen smet tätt utanför. I den första övertidsminuten var det Anton Kinnanders tur att avsluta tätt utanför stolpen från en central position precis utanför straffområdet. Minuten därpå hade Oscar Ahlgren en nick från nära håll framför den bortre stolpen efter ett vänsterinlägg av Andreas Åkerlund, som gästernas målvakt dock lyckades parera. Det verkade som förgjort och tiden var på väg att rinna ut.

Det skulle dock bli ett sista anfall för Torns del. Ett anfall som varade i nästan en minut mot ett tillbakapressat Oskarshamn. När matchuret stod på 94:34 förlorade Torn bollen några meter utanför offensivt straffområde och det sista hoppet om att ta poäng i matchen var på väg att släckas. Då klev Anton Kinnander in i handlingarna, vann tillbaka bollen, slog en genial djupledspassning till Dylan Kosik Sulaiman och fem sekunder efter att Torn tappat boll på offensiv planhalva så var det kvitterat!

Direkt efter att Oskarhamn hade gjort avspark blåste domaren av matchen som alltså slutade 2-2. Sett över hela matchen hade Torn fler målchanser än gästerna, men som matchen utvecklade sig så kan man ändå inte vara alltför missnöjd med resultatet.

Nu väntar en tuff bortamatch mot topplaget Skövde på onsdag klockan 19:00, innan Torns trupp får gå på lite välbehövlig sommarvila.

Text: Andreas Wallerstig