Referat: Kristianstad FC - Torns IF
Seger i Skånederbyt mot Kristianstad
2019-06-25 16:30
Torn firade segern framför bortaklacken. Foto: Göran Lenz/apb.se
Torn vann på bortaplan mot Kristianstad FC med 2-0 efter en mållös första halvlek.
Fyra dagar innan matchen mot Kristianstad FC hade Torn åkt på en tung förlust på hemmaplan mot Ljungskile SK. Torn har den trevliga vanan att ofta studsa tillbaka direkt efter förluster. Så blev fallet även denna gången.

Torn tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen och släppte sen aldrig sitt grepp om händelserna. Till skillnad från senast mot Ljungskile så kändes det den här gången som att Torn också hotade motståndarnas straffområde med sitt bollinnehav. Samtidigt begränsade man Kristianstads omställningar väl. Men den första halvleken slutade mållös.

I år har Torn förlorat en del matcher där motståndarna straffat Torn med omställningar efter att närmast låtit Torn dominera bollinnehavet. Eventuell oro för att vi skulle få uppleva ännu en sån dag försvann snabbt i inledningen av andra halvlek.

I 49:e minuten fick hemmalagets Daniel Kardum bollen för långt ifrån sig och när han skulle återerövra den kom han hårt in mot Tobias Karlsson och blev utvisad. Torn utnyttjade det numerära överläget direkt. I 51:a minuten tog sig Niclas Lundberg fram till straffområdet och passade i sidled till Anton Kinnander som dunkade in bollen i nättaket.

I 61:a minuten ökade Torn på sin ledning efter ett snyggt anfall. Dylan Kosik Sulaiman slog vackert fram bollen i djupled där Niclas Lundberg kom löpande. Niclas spelade in bollen längs marken mot bortre stolpen och Oscar Ahlgren. En försvarare hann in framför Oscar och stötte bollen bakåt, men där kom Anton Kinnander och bredsidade in sitt andra mål för kvällen.

Efter det sjönk tempot och den sista halvtimmen av matchen kontrollerade Torn i väntan på slutsignalen.

Richard "Kalle" Ringhov var nöjd efter matchen:
– Lättnad och glädje. Riktigt skönt med tre poäng. Vi gör det bra under 93 minuter. Det vi sa gällande anfalls- respektive försvarsspel genomförde vi på ett riktigt bra sätt. Vi är bestämda och tydliga i allt vi gör och vinner helt rättvist.
Text: Markus Ringnér