Referat: Torns IF - Ljungskile SK
Torns IF - Ljungskile SK, 1-3 (0-0)
2019-06-19 15:12
Det regnade rejält mot slutet av matchen. Foto: Göran Lenz
Torn förlorade hemma mot Ljungskile efter att de flesta målen rasslat in på tilläggstid.
När spelarna gick ut för att värma upp drog ett åskväder in över Stångby och matchen fick skjutas upp en timme. Med tanke på att ett stort antal av matcherna som spelades i Skåne under lördagen hade avbrott mitt i var det ett klart bra beslut att avvakta och starta matchen först när blixtarna dragit förbi. De första 70 minuterna spelades i uppehåll men sen kom regnet igen och matchen avslutades i ihållande spöregn.

Under den första halvleken hade Torn ett visst övertag i bollinnehav, medan Ljungskile låg lågt och stängde det mesta i anfallsväg. Det var bra intensitet på matchen och båda lagen tryckte till lite extra i närkamperna, kanske för att försöka att långsamt nöta ned sina motståndare. Den första halvleken slutade mållös och båda lagen hade god kontroll på sitt försvarsspel, snällt räknat skapade lagen varsin bra målchans.

Ljungskile flyttade upp positionerna lite i inledningen av andra halvleken. Resultatet blev att Torn hade sin bästa period i matchen. När ytorna blev lite större i Ljungskiles försvar kom Torn i bättre anfall även om de klara målchanserna fortfarande saknades. När det till slut blev mål så var det bortalaget som gjorde det i den 63:e minuten. Ljungskile spelade sig snyggt loss från ett inkast på högerkanten och slog in ett inlägg mellan backlinje och målvakt. Där stod Aniekpeno Udo och nickade bollen otagbart i mål. Tornspelarna vädjade för att det skulle dömas bort för off-side, men förgäves.

Efter målet återgick Ljungskile till ett lägre försvarsspel för att bevaka sin ledning och satsa på omställningar, och Torn tilläts spela runt bollen. När klockan passerade 90 minuter hade Torn flyttat upp båda mittbackarna Ludvig Bergman och Niklas Nilsson i ett försök att nå en kvittering innan matchen var slut. Istället kunde Ljungskile sticka upp och göra 2-0 genom nyligen inbytte Erik Westermark i 92:a minuten. Tre minuter senare ökade Ljungskile på till 3-0 när Udo inte gjorde något misstag efter att ha sprungit sig fri på en långboll över Torns högt stående lag. Innan matchen var över hann även Torn göra mål. Anton Kinnander slog i 96:e minuten en frispark som via en touch på en försvarare fastställde slutresultatet till 1-3.

– En tung förlust. Ljungskile gjorde det bra. Låg lågt och väntade ut oss. Vi hade boll, men omsatte inte innehavet i tillräckliga chanser och därför förlorade vi matchen. Nu måste detta lägga sig inför Kristianstad på onsdag. Bara att komma igen, sa Richard "Kalle Ringhov när förlusten var ett faktum.

Text: Markus Ringnér