Referat: Utsiktens BK - Torns IF
Utsiktens BK - Torns IF, 4-1 (2-0)
2019-06-04 17:40
Utsikten tog ledningen redan efter fem minuter. Bild från Ettanplay.
Efter sju raka matcher utan förlust tog Torns svit slut för den här gången när man förlorade klart mot serieledande Utsiktens BK.
Utsikten rivstartade matchen och redan efter 12 minuter ledde hemmalaget med 2-0. Båda målen kom efter fasta situationer.

I den 5:e minuten flyttade Utsikten upp sina spelare för ett långt inkast in i straffområdet. Torn rensade men bollen lyftes in i straffområdet igen. Torn hade gott om spelare på plats, men Utsiktenspelarna såg hungrigare ut och Bragi Bergsson tryckte in öppningsmålet.

I den 12:e minuten slog Utsikten en frispark in bakom Torns backlinje och där kom Amar Muhsin löpande och kunde skjuta in 2-0 från nära håll. Torn såg närmast chockade ut efter den inledningen, medan Utsikten som inlett klart bäst kunde fortsätta trycka på stärkta av sin ledning. Det blev inga fler mål i den första halvleken, vilket Torn skall vara glada för.

Efter paus var det ett klart bättre Torn som kom ut för att försöka reducera och ta sig tillbaka in i matchen. Men i den 61:a minuten spelade sig Utsikten igenom Torns förstapress och tog sig snabbt upp i plan i matchens snyggaste anfall som avslutades med att Albin Skoglund sköt 3-0 efter ett inspel inåt bakåt från vänsterkanten. Även om Torn reducerade strax därefter genom Niclas Lundberg, som därmed gjorde sitt fjärde mål i årets seriespel, så blev uppförsbacken för stor. Utsikten kunde fastställa slutresultatet till 4-1 i den 86:e minuten när Torn flyttat upp allt fler spelare för att ha en chans att få med sig någon poäng hem.

Richard "Kalle" Ringhov försökte blicka framåt när han summerade förlusten:
– Vi vänder hem med noll poäng. Tungt, men man skojar inte bort 1-4. Två mål insläppta första 10 gör att vi får uppförsbacke och det blir en jobbig eftermiddag. När vi sedan gör 1-3 så är vi med, men som det ofta blir när man trycker på så släpper vi in ett. Tungt men bara att bryta ihop och komma igen.
Sammantaget tog Utsikten en övertygande seger mot Torn. Efter elva omgångar ser det inte ut som en tillfällighet att Utsikten leder serien, utan de har tagit sig dit genom att spela fin och effektiv fotboll. De lag som vill passera dem kommer få kämpa ordentligt för det.

Senast Torn förlorade en seriematch med 4-1 var i september 2017. Då låg Torn på förstaplats i Division 2 Östra Götaland och mötte tvåan Hässleholms IF på hemmaplan i en ren seriefinal. Det årets lag skakade av sig besvikelsen över sin nattsvarta insats och den förlorade förstaplatsen på bästa sätt. Torn vann sen tre raka matcher och säkrade med det seriesegern och avancemanget till division 1. Nu hoppas vi att årets lag också skakar av sig förlusten och plockar fram den berömda Tornandan inför de kommande omgångarna.

Nu på lördag 8 juni är det hemmamatch igen. Avspark kl 16 mot Assyriska Turabdin IK från Jönköping som ligger två platser och två poäng före Torn i tabellen. Nu hoppas vi att alla Tornare sluter upp på Tornvallen och stöttar laget så vi tillsammans kan starta en ny förlustfri svit. En klubb – ett hjärta.

Text: Markus Ringnér