2019-04-23 22:20
Niclas Lundbergs kvitteringsmål. Foto: Göran Lenz.
Torn dominerade matchen mot Åtvidabergs FF men åkte på en riktigt tung förlust.
Mer om matchen:
Åtvidabergs FF började matchen bäst. Redan i den tredje minuten kom man igenom och Felix Jakobsson i Tornmålet tvingades göra en bra räddning för att styra Daniel Rambins skott till hörna. Hörnan rensades ut till hörnläggare Ryan Binns. Han slog in bollen en andra gång och där stod en omarkerad Andreas Johansson och nickade bollen i mål.

För tredje matchen i rad hamnade Torn alltså i underläge tidigt i matchen.

Mot mitten av halvleken tog Torn över spelet och började skapa chanser. Framförallt kom Niclas Lundberg ofta runt på sin vänsterkant. Närmast en kvittering var det nog när Niklas Nilsson nickade en hörna tätt över ribban strax innan halvtidsvilan.

Andra halvlek inleddes med att hemmalaget radade upp chanser och tryckte ned Åtvidaberg djupt på egen planhalva.

Anton Kinnander hade två farliga skott. Det ena räddade Åtvidabergs 42-årige målvakt Henrik "Fimpen" Gustavsson med fingertopparna och på det andra slängde sig en mittback och lyckades styra bollen över ribban. Ett fint anfall avslutades med att Dylan Kosik Sulaiman hade öppet mål men skottet gick i burgaveln.

I den 68:e minuten kom till slut utdelningen. Christopher Nilsson slog en väl avvägd långboll ut till Niclas Lundberg på vänsterkanten. Lundberg tog ned bollen och i samma rörelse tog han sig snyggt förbi sin försvarare. Från snäv vinkel sköt han sen bollen i mål intill första stolpen.

Efter kvitteringen fortsatte Torn att trycka på och skapa chanser. I den 83:e minuten hann publiken jubla några sekunder när ett inlägg från Niclas Lundberg nickades i mål av Andreas Åkerlund, men det dömdes bort för offside.

När matchen led mot sitt slut kändes det som att Torn skulle få nöja sig med oavgjort trots total dominans. Istället hände det som så ofta händer i fotboll när ett lag inte gör mål på sina chanser. I den 91:a minuten tog sig Åtvidaberg upp på Torns planhalva. Bollen spelades till inhoppande Alem Plakalo som med ett fint instick friställde en djupledslöpande Dardan Mustafa. Mustafa rundade Felix Jakobsson och sköt bollen i mål.

Tränare Richard "Kalle" Ringhov tyckte synd om spelarna när förlusten var ett faktum:
– Det finns tunga förluster och sedan finns det otroligt tunga förluster. Den idag klassar jag som det senare. Vi gör precis allt utom mål. Vi skapar massor av chanser och spelar mycket bra fotboll under stora delar av matchen. Dock sätter vi inte våra chanser. Det är den enkla förklaringen. Det är bara att bryta samman och ta nya tag men just nu ligger det långt borta. Tycker extremt synd om spelarna som presterade på ett sådant sätt att det skulle räckt till vinst men sådan är idrotten ibland när den är som mest orättvis.
Efter tre spelade omgångar har Torn tre poäng. Baserat på hur matcherna sett ut känner säkert spelare och ledare att de inte alls fått den poängutdelning de förtjänat. I sådana lägen brukar det gälla att inte tappa tron på grunderna i det man gör utan istället finslipa på detaljerna.

Nu gäller det att komma över denna tunga förlust och se framåt. Nästa match är ett Skånederby på bortaplan mot Eskilsminne IF. Avspark på Harlyckans IP i Helsingborg kl 14:00 lördagen 27 april.

Text: Markus Ringnér