Referat: Torns IF - Ängelholms FF
Seger i genrepet mot Ängelholms FF
2019-03-30 20:30
Dylan Kosik Sulaiman öppnade målskyttet med ett vackert skott. Foto: Göran Lenz/apb.se
I genrepet inför premiären i division 1 nästa helg besegrades Ängelholms FF med 3-1 efter en mållös första halvlek.
Dagens motståndare Ängelholms FF tar i år nya tag i division 2 efter att förra året slutat näst sist i division 1 södra.

Det var ganska mycket folk som sökt sig till Tornvallen idag. I första halvlek fick publiken mest glädjas över att solen äntligen gav en föraning om vårvärme.

Torn dominerade bollinnehavet inledningsvis utan att få upp det tempo på rörelserna som vi är vana att se. Mer än ett par halvchanser skapade inte hemmalaget. Mot slutet av halvleken började Ängelholm komma längre upp i plan och skaffade fram några hörnor.

I andra halvlek höjdes tempot något och det kändes ganska väntat när Torn tog ledningen. Efter fint kombinationsspel sköt Dylan Kosik Sulaiman ett vackert vänsterskott som gick ribba in.

Ängelholm såg ut att ha sprungit sig trötta. Men när hemmapubliken stod och väntade på att Torn skulle utöka sin ledning stack Ängelholm upp in en kontring som slutade i en straffspark som från sidan såg lika onödig som solklar ut. Filip Pivkovski, ny för i år i Ängelholm från Landskrona BoiS, förvaltade säkert straffen och matchen var kvitterad.

Torn fortsatte trots denna kalldusch att skapa chanser. Till slut gav det utdelning. Anton Kinnanders fina vana att göra mål i nästan alla matcher i år höll i sig. Torn kom runt på kanten och Anton sköt från nära håll in 2-1. I slutet av matchen fastställde Adam Olofsson slutresultatet när han nickade in en frispark som var bra slagen av Andreas Åkerlund.

Summerar vi dagen fick Torn nog ut precis vad kan önska sig av ett genrep: en stabil seger utan att glänsa och inga skador.

Nu är försäsongens träningsmatcher över. Vi ser fram emot premiären i divison 1 södra nästa lördag 6 april. Avspark kl 14:00 på Tornvallen i Stångby mot IK Oddevold.
Välkomna!

Text: Markus Ringnér

Tränarkommentar:
Seger i genrepet ger alltid en bra känsla. Man såg dock, i varje fall i första halvlek att tankarna var någon annanstans. Vi låg för långt ifrån i vårt försvarsspel och stundtals gjorde vi det vi skulle framåt. Dock var vi inte noggranna i vårt passningsspel.

I andra blev allt lite bättre. Vi var mer på motståndarns planhalva och kontrollerade halvleken. 3-1 säger sitt och med tanke på hur matchen gestaltade sig så vann vi rättvist.

Tror vi var aningen slitna efter förra helgens match mot TFF samt veckans fyra träningar. Nu går vi in i en vecka och slipar på detaljer inför nästa veckas premiär och det med en go känsla.