Torns IF - Landskrona BoIS, 0-0
2019-03-09 17:38
Felix Jakobsson stod för en snygg straffräddning. Foto: Göran Lenz/apb.se
Dagens träningsmatch mot Landskrona BoIS slutade mållöst på ett vindpinat Tornvallen.
Idag levde Tornvallen verkligen upp till sitt rýkte som en blåsig idrottsplats. De cirka 120 åskådare som inte satt kvar och såg matchen från sina bilar på parkeringen bjöds på klassiskt försäsongsväder. När det blev nästan vindstilla och solen tittade fram under fem minuter i andra halvlek så följdes det direkt upp av monsunliknande vindbyar och hagel.

Första halvlek bjöd inte direkt på något skönspel. Båda lagen hade problem att etablera längre anfall. Vinden ställde till en hel del bekymmer, men även i övrigt var passningsspelet ofta slarvigt. Däremot var det intensivt med mycket närkamper, ibland lite hetsig stämning, och en känsla av en match av derbykaraktär där ingen ville vika ner sig.

Torns bästa målchans i första halvlek kom i inledningen av matchen. Efter ett fint anfall kunde Emil Johansson avsluta i ganska fritt läge, men skottet gick en halvmeter utanför.

Hampus Ferhm i BoIS kom igenom snyggt i ett anfall som slutade med att domaren dömde straff. Ferhm tog själv hand om straffen och slog den hårt vid målvaktens högra stolpe. Felix Jakobsson i Tornmålet gick åt rätt håll och tippade elegant ut bollen till hörna.

Andra halvlek blev inte lika intensiv, men i gengäld fick båda lagen igång bättre spel.

BoIS hade en bra period runt den 60:e minuten. Då skapade bortalaget några fina lägen, men avsluten gick utanför. Vid ett tillfälle blev det lite kalabalik framför Tornmålet och bollen rullade långsamt i stolpen innan hemmalaget kunde rensa bort den ordentligt.

Torns bästa chanser kom i ett par snabba omställningar som avslutades i bra lägen. Dylan Kosik Sulaiman sköt ett hårt skott vid ena stolpen. Fredrik Bergman sköt ett tungt skott mot främre krysset. Vid båda tillfällena tvingades Amr Kaddoura i bortamålet till att styra bollen till hörna med bra räddningar.

I avslutningen kändes det som att Torn gick mest för segern och man pressade ned BoIS de sista minuterna, men utan resultat. Summerar vi hela matchen känns oavgjort som ett rättvist resultat.

– Jag är nöjd med insatsen. Tycker dagens match är en bra värdemätare på var vi står. 0-0 får ses som rättvist, kommenterar tränare Richard "Kalle" Ringhov matchen.
Text: Markus Ringnér