Referat: Torns IF - FK Karlskrona
Torns IF - FK Karlskrona, 1-1 (1-0)
2018-11-10 22:31
Daniel Hidefält Thulin i sin sista match. Foto: Göran Lenz, apb.se
Den sista matchen av årets säsong blev den första där Torn inte hade något att spela för mer än ära och heder.
Torn hade i den 29:e omgångens nästan sista spark förlorat möjligheten att nå den kvalplats till Superettan som man länge hade ett grepp om.

Se även:

I omgång 30 gästades Torn av FK Karlskrona. Planerna på förhand var att man skulle göra ett litet jippo över att det var den sista matchen för lagkapten Daniel Hidefält Thulin eftersom det var hans sista match som spelare i föreningen efter 23 år varav 14 säsonger i A-laget. Med tanke på motståndarens tabelläge var det dock inte riktigt läge att planera ett byte i slutminuterna av matchen, så istället fick Daniel en avtackning precis före avspark.

FK Karlskrona inledde bäst, men ganska snart kom Torn in i matchen och kunde ta ledningen i den 16:e minuten genom årets främste målgörare för Torn, Astrit Seljmani.

Därefter var det Torn som höll i taktpinnen under den första halvleken och i den 38:e minuten var det oerhört nära 2-0 för Torn, men gästernas målvakt kunde reflexrädda från nära håll efter en hörna. Ställningen var 1-0 till Torn i halvtid.

Halvvägs in i den andra halvleken kunde gästerna kvittera efter ett inspel från höger i straffområdet som styrdes i mål från nära håll av en bortaspelare till 1-1.

Känslan var att Torn låg något närmare segern, men att det oavgjorda resultatet ändå var ganska rättvist. Karlskrona var i ett knivigt läge i slutet. Det oavgjorda resultatet innebar att de föll ner till en negativ kvalplats, men om de hade förlorat så hade det inneburit direktdegradering.

Matchen slutade alltså 1-1, och Torn slutade femma i sin debutsäsong i division 1, vilket man hade gjort oavsett vad resultatet i dagens match hade blivit. Ett lag som drog nytta av resultatet mellan dessa båda orangea lag var ett annat lag som spelar i orangea dräkter, nämligen Kristianstad FC som Tack vare ett sent avgörande passerade Karlskrona i den sista omgången.

Med fyra lag på 33 poäng i sluttabellen så var det Karlskrona som drog nitlotten och hamnade på kvalplatsen på grund av sin målskillnad. Å andra sidan höll man undan för Grebbestad på nedflyttningsplats med 32 poäng, vilket man inte hade gjort om man förlorat dagens match mot Torn.

Det har varit en fantastisk säsong för Torn med många milstolpar i föreningens historia. Vi återkommer säkert med någon krönika om det längre fram. Just nu nöjer vi oss med att rikta ett stort tack till spelare och ledare för en fantastisk säsong, ett stort tack till alla som har följt oss under året samt ett speciellt tack till vår lagkapten Daniel Hidefält Thulin som nu alltså lagt skorna på hyllan efter 27 år som aktiv fotbollsspelare varav 23 av dem i Stångbys Stolthet, Torns IF.

Text: Andreas Wallerstig

Tränarkommentar:
En lång säsong är till ända. En match idag där Karlskrona hade allt att spela för. Tycker vi gör en bra första halvlek. Tyvärr når vi inte upp riktigt till vår normala nivå i andra halvlek. Tycker sista kvartens forcering från vår sida är bra. Ett oavgjort resultat får väl idag i årets sista drabbning ses som rättvist.