Referat: Torns IF - Åtvidabergs FF
Torns IF - Åtvidabergs FF, 4-2 (2-2)
2018-10-27 22:01
Målskytten Dino Mesic döljs av alla som vill fira 4-2-målet. Foto: Göran Lenz/apb.se
Torns IF besegrade idag Åtvidabergs FF med siffrorna 4-2 efter en bra insats. Därmed lever fortfarande hoppet om en kvalplats för Torns del.

Äntligen! Det var nog den allmänna känslan i Tornlägret och de supportrar som trotsat kylan och snålblåsten när slutsignalen gick.

Se även:

Torn tog kommandot direkt i dagens hemmamatch mot Åtvidaberg, men gästerna replikerade direkt två gånger om. Redan i den andra minuten gav Dino Mesic Torn ledningen efter ett fint anfall, men bara en dryg minut senare kunde Åtvidaberg nicka in ett kvitteringsmål genom Daniel Hallingström.

När matchuret precis hade passerat tio minuter hittade Andreas Åkerlund rätt ur snäv vinkel och lyckades få bollen i mål. 2-1 till Torn.

Inte heller denna gång skulle glädjen bli speciellt långvarig. Fyra minuter senare damp bollen ner framför fötterna på Dardan Mustafa i Åtvidaberg efter en frispark och från nära håll kunde han placera in 2-2. Fyra mål under första kvarten är inte något som hör till vanligheterna på Tornvallen!

Torn fortsatte dock att ha kommandot i matchen trots motvind i den första halvleken. Efter en hörna i den 21:a matchminuten hade Ludvig Bergman en nick i stolpens insida.

Tio minuter senare var Patrik Östlund ytterst nära att ge Torn ledningen när han snappade upp en målvaktsretur, men en försvarare hann upp och styrde bollen utanför på mållinjen.

I halvtid var ställningen 2-2, men det var en positiv känsla då Torn hade bjudit på fin fotboll och skapat flera möjligheter utöver de mål som gjordes i början på halvleken.

I den andra halvleken hade Torn vinden i ryggen och man fortsatte att skapa en del möljigheter. I matchminut 56 avslutade Torn över från ett bra läge i straffområdet och tio minuter senare gjorde gästernas målvakt Henrik Gustavsson en fin räddning på ett närskott i liknande läge.

I matchmnut 79 hade Dino Mesic en nick som gick klockrent i ribban efter ett högerinlägg och Tornsupportrarna började kanske misströsta en aning efter en lång höst av uteblivna framgångar.

I den 84:e minuten gav dock inhopparen André Johansson nytt hopp till hemmasupportrarna då han med ett distansskott fick bollen att gå i en båge över Henrik Gustavsson i Åtvidabergs mål och gav Torn ledningen med 3-2.

Efter några nervösa minuter där man befarade ännu en snabb replik från bortalaget så kunde istället Torn definitivt avgöra matchen i den 89:e matchminuten. Alexander Fioretos stod för förarbetet och Dino Mesic kunde göra sitt andra mål för dagen när han fastställde slutresultatet till 4-2.

Efter dagens match kan vi konstatera att det var oerhört skönt med en seger igen och att hoppet om en kvalplats fortfarande hålls vid liv.

Oavsett vad som händer i de avslutande omgångarna så har Torn gjort en riktigt fin debutsäsong i division 1, men givetvis är det positivt att ha något att spela för ända in i de avslutande omgångarna.

Text: Andreas Wallerstig

Tränarkommentar:
Förlösande. Segern idag var vi verkligen värda. Vi har slitit ett par matcher nu utan att få med oss någonting. Vi har haft svårt att få till chanser och poängen har uteblivit. Nu var det lite ”proppen ur känslan”. Vi gör verkligen en klockren insats. Kanske årets bästa match. Att vi släpper till två mål beror lite mer på våra egna misstag än att Åtvidaberg skapade dom. I andra så verkade det som att Åtvid var nöjda med en poäng och det är klart att ju längre matchen gick så lite mer nervöst blev det. Men till slut kunde vi göra två mål och tre poäng var ett faktum. Nu är det fortsatt kamp om kvalplatsen och idag känns det kanon att vi fortfarande har matcher kvar som betyder oerhört mycket.