Referat: Torns IF - Husqvarna FF
Torns IF - Husqvarna FF, 1-3 (0-1)
2018-10-13 20:24
Alexander Fioretos med bollen. Foto: Göran Lenz (apb.se).
Det blev en blytung förlust för Torn i omgång 26 när man förlorade med 1-3 mot Husqvarna i en match som präglades av ett ineffektivt Torn och ett antal tvivelaktiga domslut.
Torn föll tungt hemma mot Husqvarna trots ett klart övertag vad det gäller målchanser.

Se även:
Det var en match mellan två lag som var i behov av poäng efter att inte ha fått resultaten med sig den senaste tiden.

I matchminut 14 kunde gästande Husqvarna göra det viktiga ledningsmålet efter att ha fått en mycket diskutabel straffspark. Adam Olofsson täckte ett skott och domaren pekade på straffpunkten. Adam visade märket på överkroppen som visade att bollen träffat på överkroppen, men istället för att erkänna sitt misstag valde domaren att visa upp det gula kortet till Adam.

Straffen slogs säkert i mål av gästernas Ryan Binns till 0-1.

Efter målet skapade Torn ett par möjligheter, men generellt sett var det en ganska chansfattig första halvlek som slets sönder av att spelare hos gästerna låg ner vid flera tillfällen och när bortamålvakten hade bollen såg han till att utnyttja tiden till max och överskred gång på gång de tillåtna sex sekunderna att hålla i bollen. Jag har full förståelse för att gästerna agerade på detta sätt när man är i ledning på bortaplan i en utsatt tabellposition, men däremot kan man tycka att domaren borde ha agerat för att stävja det.

Ställningen i halvtid var 0-1.

I den andra halvleken hade Torn vinden i ryggen och gick till offensiv direkt. I matchminut 59 kom utdelningen för hemmalaget då Christoffer Nilsson slog en boll upp mot Patrik ”Putte” Östlund som från ganska snäv vinkel skickade bollen upp i nättaket och det var kvitterat till 1-1.

Efter kvitteringsmålet hade Torn ett till synes ganska klart grepp om matchen under några minuter, men i matchminut 65 stack Husqvarna upp och vann en frispark strax utanför offensivt straffområde. Frisparken slogs vackert i mål av Ryan Binns som gjorde sitt andra mål i matchen och gav gästerna ledningen på nytt.

Därefter inledde Torn på nytt en kvitteringsjakt som resulterade i ett flertal riktigt bra målchanser som man dock inte lyckades förvalta. I slutminuterna hade Torn också ett par tänkbara straffsituationer och när domaren valde att fria blev det frustration i hemmalägret. I den 92:a minuten fick Torn inte mindre än tre gula kort vid samma tillfälle för att Torns avbytare hade passerat sidlinjen i samband med att man var frustrerade över en utebliven straffspark. Varningarna må vara korrekta men i rimlighetens namn borde väl gästernas avbytare i så fall ha tilldelats samma bestraffning då de minuterna senare sprang in på planen i samband med att gästerna gjorde matchens sista mål? Tyvärr var det en väldigt inkonsekvent insats från domaren matchen igenom.

Husqvarna kunde minuterna senare avgöra matchen genom att göra 1-3. Gästernas Tarek Alnator gjorde det avgörande målet efter att inhopparen Albin Carlsson uppenbart tagit med sig bollen med handen i förarbetet till målet.

Matchen slutade 3-1 till gästerna Husqvarna som tog tre viktiga poäng i kampen om att försöka säkra ett nytt kontrakt i division 1.

Jag vill beklaga att den här texten kan tyckas ha en något negativ syn. Ingen skugga ska falla över Husqvarna som gör det bra utifrån sina förutsättningar och sin utsatta tabellposition och jag har full förståelse för att de gjorde vad de kunde för att vinna tid vid varje spelavbrott. Jag gratulerar dem till segern och väl genomförd match! Däremot är det domarens uppgift att stävja den typen av beteende och att vara konsekvent vid bedömningar och det tyckte jag och många med mig inte riktigt att han lyckades med idag.

Förlusten kan dock givetvis inte enbart skyllas på domaren. Torn skapade en mängd målmöjligheter under framför allt den andra halvleken som man inte lyckades förvalta. Trots den skrala poängskörden så är Torn bara två poäng från kvalplats med fyra omgångar kvar att spela. Om laget kan få en bra utdelning i de avslutande omgångarna så finns möjligheten fortfarande.

Text Andreas Wallerstig

Tränarkommentar:
Dagens match kan sammanfattas med ett ord, frustration. Vi skapar och skapar men sätter inte våra chanser. Det är jobbigt att hantera och det går delvis ut över vårt spel. Att förlora med 1-3 och ha ca 8-2 i målchanser säger allt. Vi kan inte göra annat än att jobba på och kampen om kvalplatsen går vidare.