Referat: Ljungskile SK - Torns IF
Ljungskile SK - Torns IF, 1-1 (0-1)
2018-09-10 00:10
Dagens bortamatch mot Ljungskile SK slutade oavgjort 1-1.
Matchen spelades i ett regn som bitvis gick över i hällregn. Men trots vädret var det en match i högt tempo där båda lagen inledningsvis försökte spela sig till chanser. Spelet böljade fram och tillbaka och det fanns ytor att utnyttja för båda lagen.

Efter de första 5-10 minuterna tog Torn över mer och mer och var det bästa laget i den första halvleken. I den 23:e minuten gav Torns övertag resultat. Dino Mesic pressade förtjänstfullt och vann tillbaka en boll djupt nere i offensivt straffområde från Robin Strömberg i hemmalaget. Dino spelade inåt till Astrit Seljmani som vände bort sin försvarare och sköt bollen i mål vid första stolpen.

Innan halvtidsvilan skapade Torn ytterligare några målchanser. Den vassaste hade Tobias Karlsson i en omställning efter att spelarna i Ljungskile förjäves ropat efter straff. Tobbe avlossade ett skott centralt strax utanför straffområdet. Hemmalagets målvakt Deni Kaksa gjorde en mycket fin räddning när han sträckte ut, fick fingrarna på bollen, och styrde den utanför sin stolpe.

Den andra halvleken började ungefär som den första slutade. Men efter 55 minuters spel började Ljungskile komma bättre in i matchen. Ljungskile lyckades bättre i sitt presspel och Torn föll djupare och djupare. Efter ett par byten i hemmalaget förstärktes intrycket av att de var det piggare laget. När kvitteringen kom i den 68:e minuten kändes det ganska logiskt. Robin Strömberg fick revansch för sitt misstag vid Torns ledningsmål när han kom först på ett inlägg och nickade bollen i mål.

Resten av matchen gick i Ljungskiles favör. Hemmalagets bästa chans att ta hem segern kom i den 86:e minuten. Men Philip Mårtensson gjorde två mycket bra räddningar och hindrade hemmalaget från att ta ledningen när han först räddade ett skott och därefter även skottet på returen. Det blev inga fler mål och matchen slutade oavgjort.

Summerat över båda halvlekarna känns det oavgjorda resultatet rättvist.

Torn har varit inne i en tuff period resultatmässigt de senaste omgångarna. Men det gäller att komma ihåg att när serien vände efter 15 omgångar hade Torn 31 poäng. Man har nu mött sex lag för andra gången i årets seriespel: Lunds BK, Oddevold, Utsikten, Eskilsminne, Mjällby och Ljungskile. Mot dessa sex lag har man sammanlagt tagit precis lika många poäng i returmatcherna som man gjorde i matcherna mot dem under våren. Nu gäller det att fortsätta på samma sätt mot de nio lagen man har kvar att möta.

Närmast väntar en hemmamatch när Ängelholms FF kommer till Stångby på lördag 14 september kl 14:00. Då behöver vi ditt stöd, välkommen!

Text: Markus Ringnér

Tränarkommentar:
Det blev som vi förutspådde, en tuff och tät drabbning på klassiska Skarsjövallen mot ett formstarkt hemmalag. Man får vara ärlig och säga att resultatet speglar matchen. Lagen äger var sin halvlek. Det var tuffa närkamper i stundtals hällregn. Vi håller avståndet nedåt och en poäng är trots allt ibland bra på bortaplan.