Referat: Kristianstad FC - Torns IF
Kristianstad FC - Torns IF, 0-0
2018-05-31 21:14
Vi nådde målmässigt inte hela vägen fram idag. Foto: Göran Lenz, abp.se
Det blev en mållös och chansfattig historia när Torn ikväll gästade Kristianstad FC. Matchen slutade alltså 0-0 och resultatet speglade matchen väl då inget av lagen hade någon riktigt het målchans.
Sammanfattning

Det var ingen höjdarmatch som utspelade sig ikväll på Kristianstad fotbollsarena. Den nya fina arenan i Kristianstad bjöd på utmärkta förutsättningar, men inget av lagen lyckades som sagt skapa speciellt många situationer i offensivt straffområde.

Torn hade fått möblera om rejält i laget inför kvällens match då det ordinarie mittbacksparet Ludvig Bergman och Niklas Nilsson inte var tillgängliga för spel till kvällens match.

Efter några lovande inledande minuter för Torns del så hade Kristianstad en bättre period mitt i halvleken innan Torn åter igen hade ett litet övertag mot slutet. Mer än några ”nästan-chanser” blev det dock inte åt något håll.

I den andra halvleken fick Torn tidigt chansen att spela i numerärt överläge. I den 53:e minuten fick nämligen en hemmaspelare syna det röda kortet efter att ha dragit på sig två varningar i samma sekvens. Först genom att sparka ner Andreas Åkerlund och därefter när Daniel Thulin skulle konfrontera honom för det tilltaget så utdelade hemmaspelaren en knuff och därmed blev det alltså två gula kort för hans del.

Torn lyckades dock inte märkbart ändra matchbilden efter utvisningen, trots att man var en man mer i en dryg halvtimme. Det uppstod några situationer åt varje håll som kunde ha blivit farliga, men som aldrig blev det.

Först mot slutminuterna började Torn etablera ett visst övertag. Hemmaspelarna började tröttna och några av Kristianstadspelarna hade uppenbara krampkänningar i slutskedet av matchen.

Torn fick ett par hyfsade skottlägen strax utanför straffområdet, men man var inte riktigt nära att pricka mål när man avslutade.

På övertid hade Torn en tänkbar straffsituation då ett inlägg såg ut att blockeras med armen av en hemmaspelare. Domaren bedömde det dock inte så och matchen slutade logiskt 0-0.

I tidigare matcher har Torn skapat en hel del målchanser, även om man var haft svårt att få utdelning. Ikväll får vi dock konstatera att det var uddlöst från båda håll. Torn fick i alla fall med sig en poäng från Kristianstad.

Text: Andreas Wallerstig

Länkar:

Tränarkommentar från Richard ”Kalle” Ringhov:

"Jag är nöjd med spelet ute på plan idag. Vi vårdar bollen på ett bra sätt, främst i första halvlek. Kristianstad får mest ägna tid att jaga boll. I andra halvlek så blir vi en man mer under 35 minuter och detta hanterar vi inte på något bra sätt. Vi blir stressade och får för många tillslag på bollen. Varför vet jag inte riktigt.

Dock skapar vi alldeles för få chanser under hela matchen. Vi får inte till det riktigt i straffområdet och där har vi lite att jobba med och det är en knut som vi tränare givetvis måste lösa. Arbetet vi lägger ner är som vanligt inget att klaga på. Kul att se att spelare går in på lite ovana positioner i andra spelares frånvaro och där gör det bra. Det visar att vi har en mycket bra trupp".