Referat: Mjällby AIF - Torns IF
Mjällby AIF - Torns IF, 2-1 (1-0)
2018-05-13 22:37
Mjällby vann dagens tidiga seriefinal hemma på Strandvallen mot Torns IF med siffrorna 2-1.
Idag kom årets första förlust och därmed den första förlusten någonsin i division 1 för Torns IF.

Länkar:
Vi får vara objektiva nog att erkänna att Mjällbys seger idag var rättvis. Under den första halvleken var det ett ganska blekt Torn vi fick se på Strandvallen, men det berodde nog i stor utsträckningen på att motståndarna var riktigt vassa. Mjällby pressande högt och när Torn fick bollen så var Mjällby ofta snabba med att på ett effektivt sätt återerövra den.

Torn hade i dubbel bemärkelse motvind i den första halvleken. Efter ett snabbt inkast var Torn inte riktigt med på noterna och Mjällby kunde göra det viktiga ledningsmålet redan i den nionde matchminuten.

När Torn väl stack upp kändes man inte ofarliga, men på det hela taget så var Mjällby det klart bästa laget i den första halvleken och ledde med 1-0 i paus.

I den andra halvleken fick vi se en annan matchbild då Torn tog för sig betydligt mer.

Det skapades möjligheter åt båda håll, men det var först i matchens slutskede som det hettade till ordentligt.

I den 81:a minuten fick Astrit Seljmani ett friläge med hemmamålvakten efter ett inkast från vänstersidan. Målvakten parerade dock och i nästa minut kunde Mjällby göra 2-0 efter en omställning.

Vi som har följt Torn genom åren vet dock att laget inte ger upp i första taget, även om det ser till synes hopplöst ut. I den 87:e minuten kunde Niklas NIlsson nicka in reduceringen till 2-1 efter ett fint högerinlägg från Hugo Barsne.

Matchen blev därmed spännande in i det sista och i den 89:e minuten blev det en omtalad situation då ett inspel i Mjällbys straffområde till synes stoppades med handen av en hemmaspelare. Så såg det i alla fall ut från läktarplats och även på Tornspelarnas omedelbara reaktioner. Enligt domaren så tog bollen dock på en annan del av kroppen och det är ju hans bedömning som gäller.

Det var till slut inte långt ifrån att Torn lyckades överraska ännu en gång och få med sig en poäng från Strandvallen, men det blev ändå en på det hela taget välförtjänt hemmaseger för Mjällby.

Torn får ta med sig insatsen i den andra halvleken och ta nya tag inför nästa seriematch som spelas redan nu på torsdag, borta mot Ängelholms FF.

Avslutningsvis vill jag nämna att dagens match spelades inför över 1600 åskådare. När Torns IF år 1989 spelade seriefinal i division 5 på bortaplan mot Eslövs BK uppgick publiksiffran till 1100 personer. Den siffran har mig veterligen varit den högsta siffran under väldigt många år för en match med Torns IF. Några gånger under de senaste åren har man varit uppe och snuddat vid ungefär samma nivå. I division 1-premiären i april på bortaplan mot Lunds BK var det lite drygt 1100 åskådare. Så jag tror definitivt att dagens match är ett nytt rekord i antalet åskådare som har sett en match med Torns IF som ett av lagen.

Extra roligt var det att så många Tornare tog sig upp till Blekinge denna söndag, även om vi inte fick med oss några poäng hem till Stångby.

Text: Andreas Wallerstig

Tränarkommentar från  Richard "Kalle" Ringhov:

"-Förluster gör ont och så gör dagens också. Vi möter ett för dagen bra Mjällby och då syftar jag främst på första halvlek. Vi har svårt att få till något ordnat anfallsspel och blir av med bollen för tidigt eftersom Mjällby tar oss högt upp i plan. Vi visste att det skulle bli så men vi hade problem med att hantera det.

Sedan pratar vi oss samman i halvlek och lovar oss själva att vi ska ge oss chansen.

I andra är vi mycket bättre. När sedan Astrit har ett friläge med ca 15 kvar och det inte blir mål och sedan går Mjällby upp och gör 2-0 då tror nog alla att matchen är stängd. När Niklas sedan reducerar blir det match igen, men tyvärr så når vi inte ända fram.

Förluster är jobbiga men jag tycker helhetsprestationen är bra av Torns IF idag, främst då i andra halvlek."