Torns IF - BK Olympic 3-2 (2-1)
2018-03-09 07:44
På torsdagskvällen tog vi vår femte raka seger när Olympic besegrades på Tornvallen.
Vi tog emot ett ungdomligt Olympic på en fin konstgräsplan på torsdagskvällen. Kommunen hade gjort ett strålande jobb med planen. Vi vann med med 3-2 efter ledning 2-1 i paus.

Vi rivstartade med 1-0 i den 2:a minuten. Adrian slog en hård låg frispark från vänster som Lundberg släppte och för dagen notoriske målskytten Adam Olofsson rakade in bollen. Olympic tog dock tag i taktpinnen och vi var inte helt vakna under första 20 minuterna. Ett passningsorienterat spel tillsammans med stor rörelse gjorde att vi fick problem. Vi låg för långt ifrån våra motståndare och kom inte upp i press tillräckligt snabbt, och gör man inte det så blir det svårt att få tag i bollen. Ändå gör vi 2-0 genom Omar Habib i den 21:a minuten på ett genombrott där Omar snyggt placerar bollen stolpe in i målvaktens högra kryss. I den 40:e minuten reducerar Olympic på ett skott från 16-meters linjen. Där är vi väldigt passiva och vi bara faller, så vi får skylla oss lite själva.

Vi är inte nöjda i halvlek utan predikar mer kontrollerat bollinnehav.

Tycker vi styr och ställer i andra halvlek. Olympics positiva spel faller i takt med att de kroknar och vi rullar från sida till sida på ett bra sätt. Dock stänger vi inte matchen, utan i den 72:a minuten kvitterar Olympic på ett friläge. Onödigt. Vi fortsätter dock jobba på och i den 79:a minuten gör Adam sitt andra mål för dagen efter hörna.

Vi har ytterligare ett par chanser där vi bör utöka ledningen bl a en dubbelchans i den 74:e minuten då en nick i stolpen och ett skott på returen som också tar i stolpen borde gett resultat. Gurra gör ett par fina räddningar, det ska vi vara ärliga att erkänna men vi vinner dock rättvist.

När vi summerar matchen är vi inte 100% nöjda. Än en gång vinner vi en fotbollsmatch och det är ju det som räknas. Vi är dock inne i en period med mycket matcher och träningar så visst, ibland kan det saknas den där lilla extra motivivationen.

Helhetsmässigt är vi i tränarstaben nöjda med var vi ligger. Vi har tagit oss igenom dessa veckor genom att jobba med det vi ska. Nu tränar vi idag och sedan möter vi Hittarps IK imorgon.