IS Halmia - Torns IF 1-2 (1-0)
2018-03-03 16:58
Torns IF tog idag sin fjärde seger i årets träningmatcher, av fyra möjliga. Enligt de rapporter vi fått stod Torn precis som förra helgen för en bättre och en sämre halvlek. Den här gången visade man att man kan vända en match till seger efter att ha varit i underläge i halvtid.
Förra träningsmatchen hemma mot IFK Malmö avgjorde Torn matchen direkt från start, följt av en mindre bra andra halvlek. Idag visade Torn att man, som tidigare säsonger, aldrig går att räkna bort när man, efter att ha legat under med 1-0 i paus, lyfte sig ordentligt i andra halvlek och vände matchen till seger med 2-1.

Tränarkommentar:

Känns otroligt bra idag att vinna matchen med tanke på vår första halvlek. Halmia startade med att visa att man ville rulla sig igenom alla situationer. När vi då inte var riktigt närvarande så fick vi problem. Vi kom inte upp riktigt i press, så dom kunde rulla igenom oss gång på gång. Dock så skapade de inte några riktigt heta chanser.

De gjorde 1-0 på en frispark i den 32:a minuten som seglade in över Philip i bortre krysset. I halvtidspausen var vi alla frustrerade över vår insats. Det rök lite också och det är så det ska vara när man inte är nöjda.

I andra halvlek valde vi att gå för det oftare och vara mycket aggressivare i vårt spel överhuvudtaget, både offensivt och defensivt. Halmia spelade aningen naivt i sitt försvarsspel, framförallt med att ligga väldigt högt med sin backlinje, och nu började vi straffa dom genom att slå in bollar bakom deras backlinje. Vi fick en frispark i den 58:a minuten och denna satte André i första krysset. Sedan hade Lundberg två och Åke ett friläge, och mellan dessa så stack Astrit sin vana trogen emellan med ett mål och vi hade nu vänt till ledning. Oscar hade ett stenhårt skott i underkanten av ribban som enligt uppgift från säkra källor var inne, men det dömdes inte som mål. Matchen slutar 2-1 och det känns riktigt bra att vi vände underläge och visade att trots att vi gör en halvtaskig första halvlek så dominerade vi helt i andra halvlek. Sammantaget en bra kollektiv insats.