Referat: Torns IF (2) - Hässleholms IF (2)
DM-semi: Torns IF – Hässleholms IF, 3-1 (1-0)
Simon Nilsson gjorde två av målen. Foto: Göran Lenz/apb.se
Efter helgens seriefinal möttes Torn och Hässleholms IF på nytt på onsdagskvällen för en semifinal i DM-slutspelet.
Länkar:

Sammanfattning
Den har gången vilade båda lagen i princip hela startelvorna jämfört med lördagens seriematch.

Det var Hässleholm som började bäst och skapade mest i den första halvleken.

Gästerna bjöds bland annat på ett helt öppet mål från nära håll i matchminut 13, men avslutade över ribban. Några minuter senare petade Hässleholm in en retur framför mål, men då blev det avblåst för offside.

Även Torn hade dock en del möjligheter i den första halvleken. I den 25:e minuten kom man fram i en situation som till höger i straffområdet som egentligen inte såg speciellt farlig ut. Situationen resulterade dock i att Simon Nilsson blev fälld med straff som följd. Simon slog själv straffen i mål. 1-0 till Torn när matchen precis gått in i den 26:e minuten. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken blev inte lika chansrik som den första och här var det istället Torn som skulle skapa de flesta möjligheterna. Det var oerhört nära 2-0 i den 59:e minuten när Benjamin Kovacevic hade en nick i ribbans underkant. Istället kom 2-0 en minut senare när Niclas Lundberg fick läge och kunde placera in 2-0.

Torn såg ut att ha ganska god kontroll på händelserna i den andra halvleken, men i den 79:e minuten fick matchen nytt liv när Hässleholm kunde reducera till 2-1. Målet kom efter en välplacerad nick på ett inlägg från högerkanten.

Efter målet fick gästerna ny energi och hade en stark period. I den 86:e minuten kunde dock Torn definitivt avgöra matchen. Niclas Lundberg utnyttjade ett misstag i gästernas försvar till vänster i offensivt straffområde. Han spelade in bollen till Simon Nilsson som fick möjlighet att avsluta när målvakten var överspelad. Bortaförsvaret blockerade delvis avslutet, men inte tillräckligt för att hindra bollen från att gå i mål. 3-1 till Torn som också blev slutresultatet!

Torn är därmed klara för final i 2017 års upplaga av DM. I finalen väntar FC Rosengård på bortaplan. Speldag är ännu inte beslutad.

Text: Andreas Wallerstig

Tränarkommentar:
Tycker att vi vinner rättvist. Ok att Hässleholm har en del solklara målchanser i första halvlek. Men vi har några med i andra halvlek och jag tycker att vi sedan har kontroll hela halvleken. Många yngre spelare visade framfötterna och de äldre tog sitt ansvar och det är precis så det skall vara.