Torns IF - Nybro IF, 3-0 (1-0)
2017-06-21 22:02
Tobias Karlsson nickade in 2-0-målet ikväll. Foto: Göran Lenz/apb.se
Torns IF behåller serieledningen efter en ny stabil seger. Denna gång 3-0 på hemmaplan mot Nybro.

Tränarkommentar:

"Jag tycker vi är kliniska idag. Vi spelar ut Nybro i första halvlek och det enda som inte är bra är att vi bara gör ett mål. Åke gör ett förslösande 1-0 på ett skott i bortre burgaveln. Vi håller också i bollen på ett föredömligt sätt och man ser också att Nybro kommit till Tornvallen för att ta en poäng.
I andra halvlek så tar Nybro över dock bara de första tio minuterna sedan är vi på spåret igen. Tobbes 2-0 är spiken i kistan och sedan känns det som att vi spelar av matchen. Tobbes mål är för övrigt en stenhård nick från 10 meter upp i målvaktens vänstra kryss. Sedan gör Chris 3-0 på ännu en nick och de tre poängen är hemma.
Vi hade en målsättning innan matchen och det var att spela för att behålla serieledningen och det lyckades vi med. Nu tränar vi torsdag och söndag innan derbyt mot Lunds BK på vallen på tisdag klockan 19.00".

Richard "Kalle" Ringhov
Tränare Torns IF

Sammanfattning:

Kvällens match på Tornvallen gav Torns första seger någonsin mot Nybro IF. Lagen har dock bara mötts två gånger tidigare, det var i fjolårets seriespel och då slutade båda mötena oavgjort, vilket var en rejäl missräkning för Torns del. Förra årets hemmamatch mot Nybro bjöd på en nästan osannolik scenförändring då Torn oväntat tappade just en 3-0 ledning i slutminuterna. Årets upplaga av Torns IF känns dock betydligt stabilare och ikväll höll man kontrollen speltiden ut.

Första halvlek i dagens match dominerades klart av Torn direkt från avspark. Redan efter fem minuters spel hade man haft en handfull mer eller mindre farliga situationer i offensivt straffområde.

Efter en stark inledningskvart från Torn så mattades man av något under en period för att sedan avsluta halvleken starkt.

I matchens 31:a minut kom första halvlekens enda mål. Bollen spelades fram till André Johansson centralt i straffområdet som i sin tur spelade den vidare till Andreas Åkerlund som var fri till vänster. Åkerlund avslutade lågt i bortre hörnet utom räckhåll för gästernas målvakt och 1-0 var ett faktum.

Torn fortsatte dominera under slutkvarten av den första halvleken och även om man inte skapade många 100-procentiga målchanser så kändes det verkligen som att halvtidsresultatet 1-0 var minst ett mål i underkant.

Inledningen på den andra halvleken var Torns sämsta period i matchen. Nybro hade mer boll och under de inledande tio minuterna kändes det inte lika stabilt för Torn som det hade gjort under den första halvleken. Dock var det inte så att gästerna etablerade något direkt tryck mot Torns mål eller skapade några farligheter under denna period.

Torn kom tillbaka starkt och gjorde 2-0 i den 58:e minuten. Ett fint högerinlägg från Niclas Lundberg nickades lika fint i mål av Tobias Karlsson!

Efter målet hade Torn definitivt återtagit initiativet i matchen och i den 66:e minuten kunde man göra vad som skulle visa sig bli matchens sista mål när bollen nickades fram till nyss inbytte Christopher Musonda som nickade bollen i mål intill den högra stolpen, 3-0.

Därefter kändes som om Torn hade full kontroll på händelserna. Även om Philip Mårtensson i Torns mål fick göra ett par räddningar vid ställningen 3-0, så kändes det närmare 4-0 än 3-1.

Nu passar vi på att önska alla läsare en Glad Midsommar! Redan på tisdag den 27/6 klockan 19:00 är det dock dags för årets hemmaderby på Tornvallen när Torn tar emot Lunds BK! Boka in tisdag kväll för toppmatch OCH Lundaderby i division 2! Givetvis återkommer vi med mer info inför den matchen.

Text: Andreas Wallerstig