Vimmerby IF - Torns IF, 1-3 (1-2)
2017-06-17 16:47
Idag säkrades ännu en seger för Torns IF som bortabesegrade Vimmerby IF med siffrorna 3-1.
Länkar till nyhetssidor:

Sammanfattning:

Torns IF gjorde idag årets längsta bortaresa för att möta Vimmerby IF, ett lag som är inne i en svag period och kämpar i den nedre delen av serien. Förra året spelade Vimmerby IF i Division 2 Södra Svealand, och det var första gången som lagen möttes.

Torn inledde matchen i ett högt tempo och det var tydligt att man bestämt sig för att den svaga inledningen i veckans DM-match mot Lunds BK inte skulle upprepas. Redan efter två minuters spel hade Torn skaffat fram en frispark precis utanför straffområdet följt av två hörnor. På den andra hörnan sköt Oscar Ahlgren 1-0 till Torn. I den femte minuten fick Vimmerby en frispark 25 meter från Torns mål. Vimmerbys Oskar Stejdahl slog en fantastisk frispark runt muren som gick hårt in i krysset. Philip Mårtensson i Torns mål kunde inte göra mer än att konstatera att det var kvitterat. Efter kvitteringen dominerade Torn spelet i högt tempo och man kom ofta runt på kanterna bakom Vimmerbys backlinje. På ett vackert sådant anfall återtog Torn ledningen i den 11:e minuten. Christoffer Nilsson tog en djupledslöpning in mellan Vimmerbys inner- och ytterback. Mouhammed-Ali Dhaini lyfte elegant fram bollen till Christoffer som på ett tillslag slog in den mot straffpunkten där Oscar Ahlgren kom löpande och gjorde sitt andra mål för dagen.

Efter denna målexplosion i inledningen av matchen fortsatte Torn att dominera den första halvleken med bra rörlighet och passningsspel. När halvtidsvilan närmade sig sjönk dock tempot och Vimmerby kom mer in i matchen, vilket ledde till att de fick en hel del hörnor. I den 43:e minuten spelade sig Vimmerby snyggt fram och anfallet avslutades med att en frispelad Oskar Stejdahl drog till med en stenhård volley från straffpunkten. Hemmapubliken reste sig upp och alla räknade med att det var kvitterat, men Philip Mårtensson gjorde en suverän enhandsräddning.

Den andra halvleken inleddes med att Vimmerby flyttade upp mer spelare för att försöka kvittera. Torn hade nu sin sämsta period i matchen där man satte varandra i problem med dålig rörlighet och utan nogrannhet i passningsspelet. Tio minuter in i andra halvlek började Torn lyfta sig och man kom framförallt runt på högerkanten igen. Niclas Lundberg stod för två fina aktioner i tät följd. Först frispelade han Oscar Ahlgren men det blåstes av för off-side. Direkt därefter upprepade Niclas sin aktion och frispelade Tobias Karlsson som löpandes in mot den främre stolpen sprangs ned av en Vimmerby-spelare och domaren blåste för straff. André Johansson slog straffen säkert i mål nere vid ena stolpen i den 62:a minuten.

Efter att Torn gjort 3-1 kändes matchen avgjord. Torn spelade på resultatet och matchen blev händelsefattig. Vimmerby lyckades dock skapa två chanser. Vid en hörna blev det kalabalik innan en Torn-spelare till slut kunde slå bort bollen ur målgården. I den 81:a minuten drog en Vimmerby-spelare iväg ett hårt skott från 30 meter som strök tätt over ribban. Slutresultatet blev alltså 3-1 och Torn tog ytterligare en rättvis seger i årets seriespel.

Text: Markus Ringnér

Tränarkommentar från Richard "Kalle" Ringhov efter matchen:

"Jag tycker vi gör rakt igenom en bra och stabil insats idag. Bra och stabilt försvarsspel och ett bra anfallspel främst i första halvlek. I andra känns det som att vi spelar på resultatet. 3-1 där stänger vi matchen. En bra kollektiv insats idag där jag vill framhålla de spelare som satt på bänken idag. Aldrig gnäll och pushar på sina medspelare på plan. Det är i mångt och mycket det som avgör när man har framgångar."