Torns IF - Räppe GOIF, 2-0 (1-0)
2017-05-13 17:33
Andra hemmamatchen i årets seriespel och andra 2-0-segern. Den här gången satt segern dock långt inne och resultatet var smickrande för Torns del sett till hur matchen såg ut.
Torn kunde i den första halvleken göra ett ganska tidigt ledningsmål när Andreas Åkerlund hittade rätt efter 14 minuters spel.

Därefter hade såväl Torn som Räppe ytterligare ett par möjligheter i den första halvleken, även om det var mycket bollinnehav för Räppe under en period efter målet.

I den andra halvleken hade gästerna ett jätteläge redan efter tre minuter. En nick på nära håll gick i ribban och det blev en farlig retur där Philip Mårtensson gjorde en fin räddning.

Under stora delar av den andra halvleken hade Torn det riktigt jobbigt och det såg ibland panikartat ut när man skulle freda sig. Det var länge sedan jag såg Torn släppa till så många farliga situationer i eget straffområde som under den första halvan av den andra halvleken idag.

Andreas Åkerlund frälste dock den oroliga hemmapubliken när han siktade in sig på det bortre krysset och gjorde ställningen till 2-0 efter 78 minuters spel.

Efter 2-0-målet fick Torn ganska bra kontroll på matchen och hade bud på ytterligare mål, men matchen slutade 2-0 och det är ett resultat som det känns som att Torn får vara glada över.

Tvåmålsskytten Andreas Åkerlund räddade Torn idag tillsammans med målvakten Philip Mårtensson som stod för ett flertal viktiga ingripanden i den andra halvleken.

Tränare Richard "Kalle" Ringhov sammanfattar dagens insats:

"-Vi gör ingen bra match idag men vi tar tre poäng. Det är jag nöjd med. Det finns ett go och vilja vilket visar sig mellan varven. Det blir frustrerat och då är det svårt att få det att stämma. Vi suktar efter formen och så länge vi har viljan så kommer prestationen att bli bättre och bättre. Men vi vann och det är det som räknas."