Torns IF - FC Rosengård, 3-0 (1-0)
2017-03-04 17:53
Torns IF fortsätter att göra mycket bra ifrån sig under årets försäsong. I lördags besegrade man FC Rosengård med klara 3-0 i träningsmatch, Rosengård som i år spelar i division 1.
Vi tog en tung skalp idag genom att slå nya division 1 laget FC Rosengård med 3-0. Jag tycker vi gör en gedigen match rakt igenom. Vi gör som vi har sagt, håller laget kort, ligger rätt i vårt försvarsspel där vi också visar stort tålamod. Framåt är vi sylvassa i våra omställningar. Det som imponerar är att vi redan nu verkligen fungerar som ett lag, både offensivt och defensivt.
Tycker att spelarna anammar det vi sagt vi ska göra på ett bra sätt. Vi släpper inte till så många klara målchanser och de vi släppte till de räddade Philip på ett föredömligt sätt.

I den 31 minuten visar Dahini sin målfarlighet genom att göra 1-0 efter det att bollen hamnat mitt i straffområdet efter en hörna.
Motståndarna hade en vass chans precis innan halvlek där dock Philip räddar till hörna.

I halvlek sa vi att skulle ta fler djupledslöpningar bakom deras backlinje och i försvarsspelet så ändrade vi vår press en aning. Vi sa också att vi skulle vara lite aggressivare i vårt försvarsspel speciellt i duellerna på mitten.

I den 59 minuten så uppstår det en konstig situation. Rosengårds målvakt har spelat ut bollen till sin högerback som spelar upp den till en felvänd innermittfältare ca 20-25 meter  från eget mål. Spelaren skall spela den tillbaka till målvakten men eftersom inte målvakten hunnit in i mål så går den in i eget mål och 2-0 är ett faktum.

I den 64 minuten så kommer André rättvänd mot en spelare vid strafflinjen. En överstegsfint och skott överlistar målvakten och 3-0 är ett faktum.

Tobbe skaffar sig själv ett friläge och är nära att öka på målskörden men det blir bara hörna av det hela. FCR får en spelare utvisad med 20 minuter kvar och då tar vi över ännu mer.

Jag tycker vi är det klart bästa laget, speciellt i den andra halvleken och resultatet talar sitt tydliga språk.

Nu gäller det att vara ödmjuka och inte fara iväg efter tre bra matcher. Det gäller att fortsätta jobba hårt och vara noggranna i allt vad vi gör. I nästa match väntar Skånekurd på torsdag på KG och sedan Lödde på bortaplan på lördag. Lödde, ett riktigt bra division 3 lag som alltid är svåra att möta.