Torns IF - Eskilsminne IF, 0-0
2017-02-26 11:30
Bild från lördagens match
Det blev oavgjort igen när Torns IF i lördags mötte Eskilsminne IF. Matchen slutade 0-0.
Dagens match på Tornvallen mot Eskilsminne slutade 0-0. Jag var lite orolig att vi inte skulle ha den kraft och energin som behövdes för att göra en bra match. Det var ju bara tre dagar sedan vi mötte Halmia. Fokus låg på att vi skulle hamna rätt från start och inte ha en startsträcka på x-antal minuter. Detta klarade vi med bravur. Vi kroknade en aning med tio minuter kvar annars tycker jag att vi än en gång gjorde en bra match. Denna match hade en helt annan karaktär än onsdagens match. Eskilsminne låg lågt med sitt lag och spelade inte det spel som Halmia gjorde. Eskils kommer troligtvis liksom Halmia att befinna sig i topp när den västra tvåan är färdigspelad. Man är robusta i sitt agerande och har flera spelare som varit med på en högre nivå.
Vi själva spelade kanske inte med lika mycket energi som i onsdags men jag tycker ändå att vi stundtals spelade bra. Efter första halvlek så sa vi i halvlek att vi måste vara mer noggranna i vårt passningsspel och inte slå bort så mycket passningar. Sedan måste vi sätta våra chanser. Vi kan inte skapa så mycket som vi gör utan att sedan förvalta dessa på ett bra sätt. Sedan är det alltid positivt att man skapar chanser. Vi får med mycket folk i anfallsspelet och det är positivt. Vi löper mycket, både offensivt och defensivt.
Vi ligger rätt i vårt försvarsspel och hamnar också för det mesta rätt i anfallsspelet och det är ju två förutsättningar för att man ska lyckas.

Chansmässigt så tycker att vi överträffade Eskils men som sagt vi måste sätta dom också.