Dam

Referat: Torns IF - Röstånga IS
Torns IF D - Röstånga IS, 1-0 (0-0)
2018-09-30 21:23
Torns IFs damlag tog idag en viktig seger mot Röstånga IS på hemmaplan i Stångby.
I den 90:e minuten kom matchens enda mål. Ett mål som gav en seger som innebär att damlaget nu säkrat minst kvalplatsen uppåt i årets seriespel. Nästa lördag spelar man i sista omgången på bortaplan mot Hjärnarps GIF. Vinner man även den matchen så slipper man kval och är direktkvalificerade till nästa års division 3.

Tränarkommentar:
Detta blev en match med betydligt mer kamp än skönspel. Vilket det ofta blir när det betyder så här mycket för båda lagen. Jag är väldigt nöjd med vårt försvarsspel, hur vi försvarar oss och ligger i våra positioner som lag med alla våra spelare.

Även inställningen var på nytt riktigt bra. Vi har lite motvind i första halvlek, tror att detta i kombination med att domaren tillät Röstånga att spela ganska tufft i närkamperna gjorde att det var svårt för oss att få till något spel. Samt även så klart att Röstånga var väldigt taggade eftersom de var tvingade att ta poäng idag för att deras säsong inte skulle ta slut.

Vi spelar dock upp oss i andra halvlek, samtidigt som Röstånga även denna gång tröttnar en bit in in andra halvlek. Detta gör att vi har ett ganska stort spelövertag i andra halvlek, har en 3-4 halvchanser, farliga hörnor och en frispark i ribban. Så ser man över 90 minuter tycker jag absolut att det är en rättvis seger som Hanna W ger oss när hon vackert håller sig framme och gör 1-0 i matchens slutskede!

Nu har vi en riktigt bra chans att nå direktuppflyttning!

Till sist:
Vi har i serien spelat 8 matcher hemma. Vunnit 7 matcher, gjort 18 mål och enbart släppt in 1 mål på hela säsongen!
Räknar vi även in träningsmatcherna hemma i Stångby så har vi totalt spelat 10 matcher, vunnit 9 och förlorat 1. Målkvot totalt 23-2.